Re: Icradan Tahliye Davasi
Çiğdem Hanım; ödeme emrinin size ulaştığı tarihten itibaren 7 gün içerisinde (Kira akdiniz 6 aydan kısa süreli ise 3 gün) icra dairesine başvurarak İİK md 269/c' de yer alan kira akdi dışındaki itiraz hakkınızı kullanacaksınız. Bunlar kiranın ertelenmesi, süre verilmesi gibi durumlar. İtirazınla birlikte tahliye takibi durur. Bu durumda kiralayan itirazın kaldırılmasını talep edecektir. Sizin bu durumda ispat yükümlülüğünüz doğacaktır. İspatınızı İİK md 68' de sayılan belgelerle yapmanız gerekecektir.(Sanırım siz de bu belgeler mevcut değil.)
Eğer itirazınız kaldırılır ve tahliyeye mecbur tutulursanız bu durumda da genel mahkemede kiralayanın tahliye hakkı olmadığının tespitine ilişkin bir menfi tespit davası açabilirsiniz.
Bu işlemler sırasında profosyonel yardım almanızı öneririm. İyi akşamlar!!!
Cevabınız için çok teşekkur ederim.Peki genel mahkemenin sonucu ne olabilir.Ben yaptığım masrafların karşılığını alabilirmiyim yoksa ödemediğim kiralarla beraber mahkeme ve avukat masraflarınıda ödemek durumundamı kalırım? Bu arada ev sahibimin bilgisiyle banyoda ve mutfakta tadilat yaptım (küveti ve duvarı kırmak) Şimdi bunlardan bilgisi olmadığınıda avukatı aracılığla bana bildirdi.Galiba bununlada ilgili dava açacaklar.Bu konudada bilgi verirseniz sevinirim.İlginiz için çok teşekkur ederim.İyi akşamlar.
Genel mahkemenin sonucunu size söyleyemem çünkü genel mahkeme hakimini ikna edecek olan siz veya vekiliniz. İkna kabiliyetinize ve sunduğunuz delillere bağlı. İkinci sorunuzda ise bilgi dahilinde yaptığınızı iddia ettiğiniz tadilatları evden ayrılırken zarar vermeden sökebilirsiniz( Kuvet örneği için.) Diğer masraflarınızı kiradan kesintiye uğratmadan yaptıysanız sorun yok. Kesinti yaparak ödeme yaptıysanız yine sizin ikna kabiliyetinize göre sulh hakimi karar verecektir.
Daha önce de belirttiğim gibi bir avukattan yardım alırsanız daha da aydınlanacak ve bilinçli bir şekilde hareket edeceksinizdir. İyi geceler!!!