-
Miras Hakkında
Miras konusunda bir sorum olacak.Dedemden kalma İstanbulda 3 katlı bina var.Ve 4 mirasçıdan biride annem dedemden evvel vefat ettiği için benim.Yaklaşık 16 sene evvel benim hakkım karşılığında dayılarımdan birisi babama 35 milyon gibi bir para vererek hakkımı alıyor.Ancak satış tapu yada noterden değil sadece o tarihte bir avukat yazıhanesinde a4 kağıdına yazılma şeklinde anlaşma ile oluyor.Sorum şu:Annem dedemden evvel vefat ettiği için bana kalan hakkın satışına babam yetkilimidir?Satmış olsa bile sadece düz bir kağıt üzerinde yapılan anlaşmanın hukuken geçerliliği varmıdır?Ve yine hak sahiplerinden biri olan diğer dayım yaklaşık 30 senedir kayıptır.Ondan da bana intikal eden hakkı babama para veren dayımın alması mümkünmüdür?Ve babamın 16 sene evvel aldığı para olan 35 milyonu dayıma geri ödemek istesem uygulanacak yasal faiz ne kadardır?Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Saygılarımla,
EMRE KADIOĞLU
-
Re: Miras Hakkında
Muhtemelen bina tapuda dedenizin üzerine görünmektedir.
Babanızın sizin veliniz olarak annenizden kalan hisseyi verdiğine dair anlaşma geçerlidir. Anladığım kadarıyla babanız diğer dayıdan dolayı size kalan pay üzerinde bir anlaşma yapmamıştır.
Babanızın dayınıza burayı sattığı ve karşılığında para aldığını kabul ettiğinize göre annenizden kalan hisse konusunda yapabileceğiniz bir şey yok.
Dolayısıyla sadece ikinci dayı hakkında gaiplik kararı alınırsa ve siz de onun mirasçısı olursanız onun hissesinden kendinize düşen payı alabilirsiniz.