Bir açık arttırma sitesini kapattırmak istiyorum
Merhaba,
İçerisinde onbinlerce imitasyon/korsan ürünün satıldığı bu siteyi korsan ürün sattırdığı için kapattırmak istiyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Re: GİTTİGİDİYOR.COM'u kapattırmak istiyorum.
Alıntı:
barent rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
İçerisinde onbinlerce imitasyon/korsan ürünün satıldığı bu siteyi korsan ürün sattırdığı için kapattırmak istiyorum.
Nasıl bir yol izlemeliyim?
Kapattıramazsınız. Üzgünüm
Alıntı:
Oğuzhan Dayar rumuzlu üyeden alıntı
Kapattıramazsınız. Üzgünüm
Sebebini de yazsaydınız keşke.
Alıntı:
barent rumuzlu üyeden alıntı
Sebebini de yazsaydınız keşke.
Boyle bir neden,ilgili kanunlarda erisimin engellenmesini gerektirecek nedenler arasinda bulunmamaktadir.
Alıntı:
Ulaş Değirmenci rumuzlu üyeden alıntı
Boyle bir neden,ilgili kanunlarda erisimin engellenmesini gerektirecek nedenler arasinda bulunmamaktadir.
Yani internet üzerinden korsan ürün satmak şuç teşkil etmiyor, dolayısıyla cezai yaptırımı da yok,doğru mu anladım?
Re: GİTTİGİDİYOR.COM'u kapattırmak istiyorum
Korsan urun satmak yasal degil,buna fikir ve sanat eserleri kanunu engeldir,durumu gittigidiyor yoneticilerine iletirseniz ilgili satis linklerini siteden kaldiracaklardir.Ancak korsan urunden kastiniz Cin mali kalitesiz urunler ise yapabileceginiz bir sey yok.
Re: GİTTİGİDİYOR.COM'u kapattırmak istiyorum
Ulaş Değirmencinin görüşüne aynen katıldığımı belirterek, ufak bir ek olarak...
Ayrıca; her taklit ürün için hak sahibi olan kişinin ilgili satıcıya dava açması gerekli. Yine gittigidiyor.com ürünlerin kalitesini bizzat kendisi güvence altına almayıp sorumluluğu satıcı üzerine bıraktığını söylemekte.