Yol çalışması nedeniylehasar gören evdeki kiracının hakları nedir?
Şu an oturduğumuz evin altından büyükşehir belediyesinin yaptığı karayolu çalışmaları yapılıyor.Evimiz çatladı binaların arası açıldı ilçemizin belediyesine gidip araştırma yapılması istedik.İnceleme yapıp oturulamaz raporu verdiler.Şu an çıkmaya durumum yok kiracıyım hakkımı kimden ve nasıl arayabilirim.Aydınlatırsanız çok sevinirim,çok korku içinde yaşıyorum.
Re: Yol çalışması nedeniylehasar gören evdeki kiracının hakları nedir?
Oturulamaz raporu verilmiş bir evde yaşamaya devam ederek can güvenliğinizi tehlikeye atıyorsunuz.Acilen evi tahliye etmenizi öneririm.Kiracı olduğunuz için talep edebileceğiniz herhangi bir hakkınız olmadığını düşünüyorum.
oturulamaz raporu kira sözleşmesi akdedilmeden önce varmıydı. ?
Var ise bu rapordan haberdarmıydınız ? veya Mal sahibi bu durumu sizden gizledi mi ?
Bu nedenle nasıl bir zarara uğradınız?
Oturulamaz raporu kira akdinden önce yoktu 5 senedir bu evde oturuyorum bu rapor yeni verildi şu anda uğradığımız zarar yok ama geceleri iki bina arasından taşlar dökülüyor ve ev çatlıyor yani oturma riskli ama taşınma imkanım yok herhangi bir hak arama durumun olamıyor mu?
Aklınıza gelen,bizim göremediğimiz,alabilecek olduğunuzu düşündüğünüz bir hak var mı?Evsahibinizin çeşitli hakları olabilir.Kiracı olarak sizin ne tür bir hakkınız doğabilir bu nedenden dolayı bilemiyorum.
Sayın Kırcalı çok güzel söylüyorsunuz benim bir hakkım varmı bende bunu bilmiyorum ev sahibinin hakkı mutlak vardır ama şu anda zor durumda kalan ben olduğum için kendi açımdan düşünüyorum.
Belediye kazıyor oturduğum evin altından geçiyor aylarca gürültüden uyuyamadığım cabası sonra bana bu evde oturamazsın çık diyor ama bana çıkabilirmisin diye soran yok...
Evsahibinizin hakları olduğu tartışılmaz. Ancak, sizin evde oturarak kendinizin ve ailenizin yaşam hakkı üzerinde riske girmeye hakkınızın olmadığı kesin. O nedenle evi her ne pahasına olursa olsun tahliye etmenizi öneririm.
Ev sahibiniz size sağlam ev vermiş ve onun iradesi dışında belediyenin yol çalışması nedeniyle evinden bile olma durumu var.
Belediye hakkında tabiiki dava hakkınız olabilir, ancak ülkemizde tazminat hukuku gelişmediği için sonuç çıkmayacağını net olarak söyleyebilirim, tabii belediyenin yapmış olduğu işin kamu yararı sizin yararınızdan da büyüktür bu da işin başka bir yönü.