Şirket hesabı açmak ve yetkiler
İyi günler,
Bir şey danışmak istiyorum: Limited şirketimiz var ve kardeşimle yüzde 50-50 yani yarı yarıya ortağız, şirket müdürü benim. Bankada şirket adına hesap açmak istiyoruz. Bu şirket hesabını müdür sıfatıyla ben tek başıma açabilir miyim? Şirket hesabından sadece şirket müdürü mü para çekebilir yoksa diğer ortaklar da para çekebilir mi? Çekebilirse limit ortaklık oranı kadar mıdır? Mesela yüzde 50 ortak sadece paranın yarısını mı çekebilir? Bilgi verir misiniz?
Saygılar
Mehmet
Re: Şirket hesabı açmak ve yetkiler
Lütfen birisi cvplarsa sevinirim/seviniriz ben de merak ediyorum.
Evet, lütfen bilgisi olan arkadaşlar cevaplasınlar.
Ltd şirketleri müdürler temsil ve idare eder.Dolayısıyla şirket adına her türlü hesap açabilir bu hesaplarda para çeker ve yatırırsınız.
Peki Patron Müdürün Hesaptan Para Çekme Yetkisini Alabilirmi?..
Bütün hadise şirketin İMZA SİRKÜLERİ 'ndedir. Bankalar imza sirkülerini tetkik ederek muamele yaparlar. Şirketin imza sirkülerinde aksine ibare yoksa yetkili gözüken herkes bankada hesap açabilir, para çekebilir. Bazı şirketlerin imza sirkülerinde münferit (tek başına) ve " en az iki yetkilinin" gibi detaylı kıstlamalar olabilir. Veya I. ve II. derece gibi yetkiler verilebilir. İmza yetkisi olmayan kimse şirket adına limited şirketlerde ortak bile olsa, anonim şirketlerde yönetim kurulu üyesi dahi olsa bankada işlem yapamaz. Örneğin " ben şirketin ortağıyım, işte gazete " diyip işlem yapamaz. İmza Sirküleri ibraz etmek zorundadır.