Ev sahibine tahliye talebi
Bugün aldığım bir tebliğnameye göre bize tahliye için dava açılmış olduğunu öğrendim. Kiracı değiliz, davayı açan ise karşı komşumuz. Tahliye sebebi olarak kendileriyle eskiden yaşanılan sürtüşmeler gösterilmiş. bundan yaklaşık 1-2 ay önce apartman görevlisiyle bir tartışmamız olmuştu ve apartman görevlisi anneme hakaret etmişti. Yani konunun karşı komşuyla alakası yok ama davayı kendisi açmış. Tahliye sebebinin bir diğeri de ev sakinlerinden birinin yıllar yıllar önce psikolojik tedavi görmüş olması. Kendisi şu anda gayet sağlıklı bir insandır ve üniversite öğrencisidir. Ayrıca dava annemin adına açılmış ve annem T.C. vatandaşı değil. Delil olarak imza toplanılmış, ancak bir çok apartman sakini bizi tanımadığı için imza vermdiğini dile getirmişti. Mahkeme kararıyla mülk sahibi bu gerekçelerden dolayı tahliye ettirilebilir mi? Bu dava karşısında biz nasıl bir yol izleyebiliriz? Ya da ben apartman huzurunu bozdukları için kendilerine dava açabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler...
Re: Ev sahibine tahliye talebi
cevaplayabilecek biri yok mu bu kadar avukatın arasında???
Sonuç tarafların iddialarını ispat edip edememesine göre değişir.
Bende bunun cevabını merak ediyorum.Niteliği farklı benzer bir durumla bende karşılaşabirim.Yalnız gerçek bir nedene kesinlikle dayanmayan yalancı şahit kullanılarak bu durum oluşacak.Ben iddiaları çürüteceğimi biliyorum.Husumetin arttırılarak ve taraftar toplanarak tahliyemi isteyebilirler.Ben buna karşı geçmişten kaynaklanan yöneticinin kötü niyeti,beceriksizliği vede yolsuzluğunu örtbas etme çabaları ile bu konuda bilgisiz ve kulis faaliyetlerine maruz kalarak aynı zamanda irdelendiğinde ne tür bir tehdit aldıklarını tahmin ettiğim diğer apartman sakinlerinin alet olacağı bir suçlama ile yalan yere şahitlikleri ile karşı karşıya kalarak aleyhime dava açılırsa tahliyem olur mu ? Bu kadar kolaymı? Mahkeme kararı ne olur ? Masraflar kime ait olur? Rayiç bedel tapudaki bedelmidir yoksa piyasa bedelimidir ? Umarım bilgili biri bu yazıyı cevaplayacaktır?Lütfen............................ ................
Yalancı şahit kullanılarak husumeti çıkar amaçlı olarak oluşturmanın ve karşı tarafa zarar vermeye çalışanlar mutlaka ve mutlaka anlaşılmakta hem azmettirici hemde yalancı şahit hapis cezası almaktadır.Bununla ilgili yaptığım iftira davaları kararları araştırmalarındada gördüğüm gibi aynı zamanda ceza kanununun iftira ile ilgili maddelerinde açıkça belirtilmektedir.Bu yolu denemeye çalışanlar acı gerçeklerle yüzleşmektedirler.Duyurulur.
Valla ben hiçbirşey anlamadım.kapıcı ile tartışıldı ise diğer komşuya ne oluyorda dava açıyor.komşular arasında sürtüşme olabilir.
sürtüşme eskiden yaşanmış ise eskiye mazi demek lazım.
insanı üstelik kendi evinden çıkarmak o kadar kolay değil.
uzaktan konuyu anlamak zor tabiiki.yaşayanlar daha iyi bilir.
Alıntı:
bahar88 rumuzlu üyeden alıntı
Bugün aldığım bir tebliğnameye göre bize tahliye için dava açılmış olduğunu öğrendim. Kiracı değiliz, davayı açan ise karşı komşumuz. Tahliye sebebi olarak kendileriyle eskiden yaşanılan sürtüşmeler gösterilmiş. bundan yaklaşık 1-2 ay önce apartman görevlisiyle bir tartışmamız olmuştu ve apartman görevlisi anneme hakaret etmişti. Yani konunun karşı komşuyla alakası yok ama davayı kendisi açmış. Tahliye sebebinin bir diğeri de ev sakinlerinden birinin yıllar yıllar önce psikolojik tedavi görmüş olması. Kendisi şu anda gayet sağlıklı bir insandır ve üniversite öğrencisidir. Ayrıca dava annemin adına açılmış ve annem T.C. vatandaşı değil. Delil olarak imza toplanılmış, ancak bir çok apartman sakini bizi tanımadığı için imza vermdiğini dile getirmişti. Mahkeme kararıyla mülk sahibi bu gerekçelerden dolayı tahliye ettirilebilir mi? Bu dava karşısında biz nasıl bir yol izleyebiliriz? Ya da ben apartman huzurunu bozdukları için kendilerine dava açabilir miyim?
Şimdiden teşekkürler...
Davanın sonucunu merak ediyorum. Dava sonucunu bu sayfada açıklarsan bilgi sahibi oluruz.