Çek cirosu ile ilgili yardım
Bundan 4 yıl önce çalıştığım firmada bir müşteriden aldığım çekle ilgili bir olaydan dolayı tavsiyenize ihtiyacım var. Müşteri şirketimizden 2004 yılı içerisinde müşteri şirketimizden 2 kez mal almış bunun karşılığı olarak tarafıma başka bir şahsa ait kendisi tarafından cirolanmış çek vermişti. Son siparişinde ise şirketin bir prensibi olarak çek şirkete ulaşmadan mal çıkartılamayacağı için ben gidip kendisinden çek aldım fakat alırken arkasının cirolu olup olmadığına dikkat etmeden aldım. Çeki şirkete göndermek için bulunduğum ilin merkezindeki postaneye geldiğimde çekin üzerinde müşteri cirosu olmadığını fark ettim. Müşteriyi aradım , benim kendisinin yanına dönüp bu çeki tekrar cirolatmam ve şirkete göndermem kendisi için vakit kaybı olacağını ve kendisi açısından bir problem teşkil etmediğini ; benim alıdığım çekin arkasını onun adına cirolamamı rica etti. Çekin vadesi geldiği gün karşılığının bankada olmadığı şirket tarafından tespit edildi ve müşteriye noter kanalıyla protesto gönderildi. Müşteri de bu çek benim rızam dışında benden alınmıştır ve arkasındaki imza bana ait değildir deyip şirketi mahkemeye verdi. Ben ilk duruşmada tanık durumundaydım , ikinci duruşmada hakim benim de imza ve yazı örneklerimi aldı . İfademde aldığım çekin arkasında ciro olup olmadığını hatırlamadığımı belirttim.. büyük ihtimal ekspertiz raporundan imzanın bana ait olduğu çıkacak. Ben burada ne müşteri ne de çalıştığım şirketim mağdur olmasın diye iyi niyetli bir hareket yaptım ve iyi niytimin kurbanı olacağım. Ne olur bu konuda çıkar bir yol varsa bana yol gösterirmisiniz.
Saygılarımla...
Re: Çek cirosu ile ilgili yardım
Resmi evrakta sahtecilikten yargilanmaniz cok olasidir,bu nedenle avukatiniza danismaniz yerinde olacaktir.