Davaya davacının iştirak etmemesi durumunda?
İlk celse günü tespit edilen bir boşanma davası davacısıyım.
Sormak istediklerim.
1. Davacı olarak davaya gitmezsem dava düşer mi?
2. Belirsiz bir süre sonra aynı sebepten (telefon konuşmaları ve mesajlar ile ihanet şüphesi) dolayı dava açabilirmiyim?
3. İlk celseye çıkarsam ve boşanmaktan vazgeçtiğimi beyan edersem hakime, delil olarak talep etmiş olduğum telefon kayıtlarını okumama izin verilir mi?
4. İlk celsesinde boşanmaktan vazgeçtikten sonra, geçen süreç esnasında evlilik birlikteliğim yürümezse ikinci dava ne zaman açabilirim?
5. Boşanma sonucunda eşim benim soyadımı taşıyabilir mi, yoksa kanunen baba soyadını alması mı gerekir?
6. Eşim ile şahitler huzurunda ve onların imzaları dahil karşılıklı protokol imzalasak, evliliğin yürümemesi durumunda isteyen tarafın boşanma davası açabileceği ve karşı tarafın buna itiraz etmeyeceği hakkında. Bu protokol mahkemede yasal olarak kabul edilir mi?
Cevaplarınız için teşekkür ederim.
Re: Davaya davacının iştirak etmemesi durumunda ...?
Alıntı:
ressam0768 rumuzlu üyeden alıntı
Sormak istediklerim.
2. Belirsiz bir süre sonra aynı sebepten (telefon konuşmaları ve mesajlar ile ihanet şüphesi) dolayı dava açabilirmiyim?
3. İlk celseye çıkarsam ve boşanmaktan vazgeçtiğimi beyan edersem hakime, delil olarak talep etmiş olduğum telefon kayıtlarını okumama izin verilir mi?
4. İlk celsesinde boşanmaktan vazgeçtikten sonra, geçen süreç esnasında evlilik birlikteliğim yürümezse ikinci dava ne zaman açabilirim?
5. Boşanma sonucunda eşim benim soyadımı taşıyabilir mi, yoksa kanunen baba soyadını alması mı gerekir?
6. Eşim ile şahitler huzurunda ve onların imzaları dahil karşılıklı protokol imzalasak, evliliğin yürümemesi durumunda isteyen tarafın boşanma davası açabileceği ve karşı tarafın buna itiraz etmeyeceği hakkında. Bu protokol mahkemede yasal olarak kabul edilir mi?
Bende benzerini yaşadım şimdi
1: Eğer avukatınız varsa gitmenize gerek yok
2: Açabilirsiniz ama ispat etmeniz lazım ses kaydı mesaj görüntü vs
3: Ya hem vazgeçicem diyorsunuz hemde karşı tarafı suçlama çabasındasınız bir karar verin ne yapmak istiyorsunuz anlamadım
4: ikinci davayı bildiğim kadarı ile 3 yıl sonra
5: Boşanma sonrası tabi bekarlık soyadını yeniden alır eşin soyadını değil
6: Evet edilir.
Not : Sizin ne yapmak istediğinizi anlamadım sizde zaten ne yapmak istediğinizi bilmiyorsunuz, böyle kararsız davanışlarla hareket ederek bir yere varamazsınız ya boşanmak istersiniz yada boşanmak istemezsiniz bir bir daha ikidir, ben mesela kesin karar verdim boşanıcam dedim ona görede hareket ediyorum, şimdi sen vazgeçsen bile artık bu evlilik yürümez bu noktaya helede boşanma davası açılmış ise
Alıntı:
garip8688 rumuzlu üyeden alıntı
6: Evet edilir.
Hayır edilmez.Bahsettiğiniz anlaşmalı boşanma protokolu ise birlikte imzalar,birlikte hakim karşısına çıkar,hakime talebinizi bildirip her konuda anlaştığınızı belirtirsiniz,boşanırsınız.
Şahitlerle birlikte hazırlanmış her iki tarafın da imzaladığı,itiraz etmeyeceğim gibi bir belgenin geçerliliği olamaz.
Alıntı:
ressam0768 rumuzlu üyeden alıntı
Sormak istediklerim.
1. Herhangi bir celseye davacı veya avukatı girmezse dava düşer..
2. Eski olaylar için dava açamazsınız.
3. Boşanmaktan vazgeçtiğinizi beyan etmekle geçmiş olayların tamamını affetmiş sayılırsınız. Kayıtlar da sadece boşanma konusunda hakimin kanaatini belirlemek için istenecektir, sizin merakınızı gidermek için değil.
4. Tekrar bir araya geldikten sonra olmuş yeni bir olaya dayanarak hemen açabilirsiniz. Eski olaylara dayanarak hiç bir zaman.
5. Siz izin vermezseniz taşıyamaz.
6. Bu protokolün geçerliliği yoktur. Hatta şimdi siz boşanma protokolü hazırlayıp imzalasanız mahkemeye çıktığınızda ikiniz de sözlü olarak kabul etmezseniz hiçbir geçerliliği olmaz.
cevaplar için teşekkür ederim.
std23 arkadaşım kararsız olduğumu düşünmekta haklısın.
benimde annem-babam ben 10 yaşında iken ayrıldı ve nasıl bir hayat olduğunu biliyorum.
Benim oğlumda 11 yaşında ve neler yaşayacağını tahmin ediyorum.
Zor, biliyorum ama biraz daha sabretsem en azından ergenliğini atlatıncaya kadar diye sordum bütün bunları. Bana kalsa sadece bu iş bitti ama onun için katlanmayı düşünüyorum. Allah kimsenin başına vermesin.
Teşekkürler.