Cezasız Firarsız T.S.K. dan İhraç
Merhabalar,
TSK da bir mecburi hizmeti devam eden bir subayın, cezasız firarsız ilişiğini kestirelim. Bu arkadaş öss sınavlarına girmesi gerekiyor. Yeni bir üniversitede yeni bir hayat için. Firardayken bunu yapması sanırım biraz sancılı olacağa benziyor. Bu yüzden acaba nikahsız evlilik dışı ilişki ile ilişiğini kesme şansımız var mıdır? Daha önceki konularda bu konu irdelenmemiş. Tecrübesi veya bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Teşekkürler.
Re: Cezasız Firarsız T.S.K. dan İhraç
Uzun ve ispata dayalı bir süreçtir ancak olasıdır.
Muvazzaf subayken sınava girmenizde bir engel bulunmamaktadır ayrıca.
Çoğu subay meslek hayatına 14-15 yaşında askeri liselere girme kararı vererek başlıyor fakat zaman içinde fikirler değişebiliyor. Ne yazık ki şuanki hukukusal düzenlemelerde ise mecburi hizmet süresi dolmayan bir subayın ordudan kendi isteğiyle ayrılması bir suç işlemeden mümkün değil. Bu yüzden firara gerek bırakmayacak, hapislerde süründürmeyecek bir ayrılış yolu bilen varsa paylaşmasını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler..
arkadaşlar bu sürecin bu kadar belirsiz olması aslında karamsarlık yaratıyor. burada eminim net bir cevap bekleyen onlarca subay astsubay var ve ben de onlardan birisiyimi, mecburi hizmeti tamamlamadan ihracın forumlarda takip ettiğim kadarıyla 2 yolu mevcut birisi firar diğeriyse evlilik dışı birlikte yaşama . firar yolu biraz uzun ve psikolojik olarak da yıpratıcı görünüyor, evlilik dışı birlikte yaşama konusu ise denildiği gibi uzun ve ıspata dayalı ve kimse net bir süre veremiyor sadece 1 arkadaş 8-10 ay kadar sürdüğünden bahsetmişti forumda, bir de bu yolun ıspata dayalı olması ve amirlerinin inisiyatifinde olması bu süreci de yokuşa sürüyor ancak yine de firardan daha mantıklı gibi görünüyor. sitede bu konuda bilgisi olan arkadaşlar mevcut bunlar bilgilerini bizlerle paylaşırsa bir çok kişi aradığı cevaplara zaman kaybetmeden ulaşabilir. bir diğer konuysa bu kararı alan arkadaşların avukat bulamaması- bu konuda önceden bu tip davalara bakmış danışmanlık hizmeti veya avukatlık yapabilecek kişiler varsa ö.m. ile bağlantı ya da bu başlığa cevap yazarlarsa cevap bekleyen arkadaşlar için çok faydalı olur.
arkadaşlar, bir başka soru ise ihracı müteakip ödenecek olan tazminat ile ilgili baska bir başlıkta bilgi olmasına karşın net bir cevap yok. tam olarak neyin tazminatı ödeniyor yani mecburi hizmette kalan çalışmadığımız sürenin mi bedeli ödeniyor, bu bedelin içinde harp okulu ve askeri lise mastafları dahil mi ve de en önemlisi ödenecek olan bu tazminatın ödeme şekli nasıl yani ileri de maaşın 1/? oranında konulacak bir tedbir mi . bu konularda bilgisi olan arkadaşların cevaplarını ben de benim gibi bir çok arkadaş bekliyor .
yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkürler
Hukuki bir içeriği olmadığından suça teşvik ve yol gösterme amaçlı bir yazı olduğundan forum kurallarını açık ihlal olarak değerlendirilmiş ve ileti silinmiştir.
Silinene kadar okuyanlar için not doğrudan ziyade adınızıda ileride iffetsiz olarak anılmasını sağlayacak bir yöntemdir.
Bahse konu ileti (üstteki üyenin ) açık ihlal diye silindiği için burada olmasıda çok büyük sakınca doğuracaktı o yüzden silinmiştir.
Uyarınızdan dolayıda çok teşekkür ederiz. Gerçek hukuki görüş ve düşüncelere saygımız her daim sonsuzdur. Çok değerli bilgi birikiminizi bizimle paylaştığınız için teşekkürler.
İffetimizi bozmayacak bir yanıt verebilen olursa sevinirim...:)
Terörist bile dağda 3 tane un deposu 2 tane kaleşnikofun yerini gösterince "itirafçı" diye el üstünde tutulurken Türk subayı mesleğini namusuyla bırakamıyor...Bizi bu hale getirenlere yazıklar olsun....
Git te başka kapıda ağlamana devam et.İtirafçı seviyesine inmek istiyorsan senin bileceğin bir şey.
Alıntı:
yld40sm rumuzlu üyeden alıntı
Git te başka kapıda ağlamana devam et.İtirafçı seviyesine inmek istiyorsan senin bileceğin bir şey.
Siz anlatmak isteneni anlamamaya inat ederek olayı ilkokul 1 öğrencisi gibi anlamışsınız..Ben itirafçı seviyesine inmek istesem gider terörist olur sonra da eyleme katılmadım derim zaten merak etmeyin. Konuyla alakalı cevap yazmayacaksanız meşgul etmeyin lütfen...
Yönetici arkadaşlar suça yol gösteriyor diye iletimi silmişsinizde şu anda silahlı kuvvetlerden ayrılmak için mecbur bir suç işlemek zorundasınız. Ha keşke mümkün olsada hiç böyle şeyler yapmak zorunda kalmasa insanlar. Burada kurumdan ilişiğini kestirmek isteyen subay ve astsubaylar bu işi kendilerine ve ailelerine nasıl en az şekilde zarar vererek gerçekleştiririm diye bir yol arıyolar. Yani kötünün iyisini seçmeye çalışıyorlar. Ya bir yol açın, ya bir yol gösterin ya da yoldan çekilin.