-
Trafik sigortası
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
18.01.2008 tarihinde 3 aracın karıştığı bir zincirleme kazaya karıştım.Kaza raporunda 3 aracın durumu kısaca şöyle özetlenebilir; A aracı kontrolsüz anayola çıkıyor, sis nedeniyle B aracı arkadan A aracına çarpıyor, C aracıda (kullandığım araç) sis nedeniyle B aracına arkadan çarpıyor. Tutulan raporda B aracı asli kusur olan arkadan çarpma cezası alıyor.Kullandığım araç ise yakın mesafeden takip suçu olan 56/1C suçunu işlemiş oluyor.
Aracımı servise çektirdikten sonra trafik sigortasından masraflarımı karşılayabilmek için exper çağrıldı ve exper kaza raporuna bakarak masrafın 100 de 75 ini sigortanın karşılayacağını söyledi.Gerekli işlemler ve tamir yapıldıktan sonra dosya sigorta şirketine gönderildi.Yaklaşık 75 gün sonra sigorta şirketinden cevap geldi.2 farklı kaza olduğunu kullandığım aracın 2. kazaaya dahil olduğunu ve bu bağlamda kusurlara değilde krokiye bakılarak karar verilmesi gerektiğini ve krokide kusurlu olduğumu raporun yanlış düzenlendiğini gerekçe göstererek ödeme yapılmayacağını söyledi.
Bu durumda ne yapılabilir.Bahsi geçen tutar 5000 YTL.Herhangi bir temyiz hakkı var mıdır? Trafik polisinin tuttuğu raporun yanlış olduğunu sigorta şirketi söyleyebilir mi?
Yardımcı olursanız çok müteşekkir olacağım.
Saygılar...
-
Re: trafik sigortası
hiçbiryerde bööyle bir durumla karşılaşmadım.site içindede aradım yok.
anladığım kadarıyla eşi benzeri yok ! hep beni bulur böyle işler zaten.
-
Re: Trafik sigortası
Avukatinizla gorusup hakkinizi mahkeme araciligiyla talep etmeniz gerekiyor.
-
Re: Trafik sigortası
peki mahkeme durumunda davalı olarak sigorta şirketiyle mi muhatap olunur?
birde sigorta davalarında ceza hukuku, sigorta hukuku diye ayırtedici bi durum varmıdır?
yardımcı olursanız ...