Görevi Kötüye Kullanmaktan Ceza Aldim Görevime Dönebilirmiyim
MERHABALAR.
Ben PTT Genel Müdürlüğünde sözleşmeli memur olarak çalışmakta iken 26.09.2006 tarihinde sözleşmem fesh edildi.bu arada Cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu.8. Asliye Ceza Mahkemesinde Görevi kötüye kullanmaktan acılan dava sonucunca Benimle beraber 7 kişi 5237 sayılı TCk.257/1 maddesi uyarınca takdiren 1 yıl hapis cezası ile cezalandırıldı.sabıkasız oluşum nazara alınarak 5237 sayılı yasanın 62. maddesi uyarınca verilen cezadan takdiren 1/6 oranında indirim yapılarak 10 ay hapis cezası ile cezalandırıldım.
daha sonra 5237 sayılı yasanın 51,maddesi uyarınca ertelendi.
bu kara ile görevime dönebilirmiyim.Bu konuda bana yol gösterirseniz çok sevinirim.
saygılarımla..
Re: Görevi Kötüye Kullanmaktan Ceza Aldim Görevime Dönebilirmiyim
Mahkeme TCK 53/1 de sayılan hakları kullanmada süreli olarak "Hak mahrumiyeti "cezası vermedi mi?.....Karara iyi bak....
İyi günler..
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Mahkeme TCK 53/1 de sayılan hakları kullanmada süreli olarak "Hak mahrumiyeti "cezası vermedi mi?.....Karara iyi bak....
İyi günler..
Sayın Sakar 3 nokta olması gerekiyordu 2 de kalmısnız.
İyi Günler... :)
Katipbey,
Haklısınız.Müesses nizam; bürokrasisi ve yargısıyla bende akıl mı bıraktı ki?...
İyi günler...
Katipbey kardeş,
Hadi müesses nizam bende akıl bırakmadı.Siz de, müesses nizam kurbanı mısınız ki; "kalmışsınız" yazmayı beceremiyor sunuz?
İyi günler...
657 sayılı yasanın 48.maddesi ve 98.maddeleri bir bütün olarak dikkate alındığında, TCK 257.maddesinde düzenlenen suçun genel nitelikte olduğu, 657 sayılı yasanın 48.maddesinde sayılan suçlardan olmadığı, netice verilen cezanın 12 aydan olduğu nazara alındığında, bir memur olarak mahkimiyet olarak bir engel nhaliniz bulunmamkatadır. Ancak sözleşmeli personel olarak sözleşeminin ilgili bölümüne bakmanız lazım. Sanırım sizin ki idari şart sözleşmesi yani matbu bir idari hizmet sözlemsei olacaktır. Ve genelilkele memur olma şartları 657 sayılı yasa gibi olmaktadır. Siz yinide bu hizmet sözleşmeni bir gözden geçrin.