İşyeri taşınması ve tazminat
2007 yılında çalıştığım firma İstanbul'dan Adapazarı'na taşındı.4 senedir firmada çalışıyorum.İşten ayrılan ve Adapazarı'na taşınan herkes tazminatını aldı.Adapazarı'na firma ile birlikte taşındım.Sigorta kaydım alınırken aynı zamanda kıdem haklarım saklı kalmak üzere taşınmayı kabul ettiğimi belirten kağıdı imzaladım.Yalnız daha sonra kıdem tazminatını sadece benim almadığımı fark ettim .Şuan talep edip alma hakkım var mı?
Re: İşyeri taşınması ve tazminat
Is akdiniz sona ermedigi icin kidem tazminati alamazsiniz,zira kidem tazminati feshin hukuki sonuclarindan bir tanesidir.Ancak isten ayrilirken calistiginiz tum surelere ait kidem tazminatini talep edebilirsiniz.Bu durumda onceden almadiginiz bedelin de size odenmesi gerekecektir.
şuan sigorta kaydım Adapazarında ,kendi isteğimle ayrılsam da tazminatımı talep etme hakkım yasal olarak var mı?
Kendi isteğiyle ayrılan çalışan kıdem tazminatı hakkını kaybeder.
Benzer başlık altında bende şunu sormak istiyorum siz Sn yetkililere; aynı şekilde benimde işyerim taşınacak fakat uzun süredir çalıştığım şirket belirsiz süreli iş sözleşmesinin 2. maddesinde yer alan kısmı "Türkiye" sınırları olarak doldurdu.Bu durumda gitmeyi düşünmediğim fakat imzaladığım sözleşme bana var olan haklarımın geçersizliğinimi ifade eder, eğer gidemeyecek olduğum ya da gitmeyeceğim düşünülürse işveren bana tazminatımı verecekmidir, şayet gideceğimde düşünülürse bana ne gibi haklar doğurabilir aradaki mesafe, şart koyabilirmiyim ?
Saygılarımla
Bilgi alabilmem mümkün olursa çok sevinirim.
İş sözleşmenizde Türkiye sınırları içinde işverenin diğer işyerlerinde de çalışmayı kabul etti iseniz,işyeriniz taşındığında işinize devam etmek zorundasınız.Bu nedenle ayrılmanız durumunda herhangi bir hak alamazsınız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
İş sözleşmenizde Türkiye sınırları içinde işverenin diğer işyerlerinde de çalışmayı kabul etti iseniz,işyeriniz taşındığında işinize devam etmek zorundasınız.Bu nedenle ayrılmanız durumunda herhangi bir hak alamazsınız.
Peki bunu bir sebepten ya da bir şekilde imzalamış bulunduğum düşünülürse ve sonrasında şahit sunma imkanım olsa dahi yine geçersiz mi kabul edilir?
Düşünülecek sebep ne olabilir ki?
İfade yanlış oldu sanırım.Herhangi bir dayatmadan bahsetmiyorum fakat "iyi niyetli" olarak imzalamış bulunduğum sözleşmenin sonrasında benim yapabileceğim,bu konu ile ilgili bir durum söz konusu olabilirmi şayet art niyet olursa, yoksa dediğiniz gibi hak talep edemezmiyim?
Teşekkürlerimle,İyi çalışmalar.