Bankalar Ticari sırları ifşa edebilir mi?
Esnaf kefaret kooperatifinden kredi talebim olmuştu.Kooperatifin çalıştığı banka yaptığı istihbaratı,kooperatifin kapıcısı ve diğer memurları ile tüm detaylarına kadar paylaşmış. Oysaki uygun yada değil demesi gerekmez mi? Bankacılık kanunu yedinci kısım,sırların saklanması madde 73;Bankalara anladığım kadarıyla ciddi bir sorumluluk yüklüyor. Ben buradan yola çıkarak ilgili banka şubesine maddi tazminat talebinde bulunmak istiyorum..Mümkünmüdür? Buna benzer örnekler var mı?
Re: Bankalar Ticari sırları ifşa edebilir mi?
Maddi tazminat davasının açılabilmesi için, ortada bir parasal zararın bulunması gerekir.
Ticari sırların ifşa edilmesi,gerek ticaret yaptığınız çevrede gerekse diğer esnaf grubu içinde itibarınızı zedelediği gibi,kredibilitenizi de tartışmalı hale getirir.Bir ticaret erbabı için bundan daha büyük maddi kayıp olamaz..Kaldıki insanlar birbirilerine hakaret gerekçesi ile maddi tazminat talep edebiliyorken neden benim bizzat para kaybetmiş olmam gerekiyor? Peki sizce nasıl bir ceza talep etmeliyim? Banka müdürünün tek ayak üstünde 20 dk. dikilmesini talep edebilirmiyim sizce?
sayın, C_selin hanım, bknz. bankacılık kanunu sırların saklanması madde 73.
Alıntı:
SELANİK rumuzlu üyeden alıntı
Kaldıki insanlar birbirilerine hakaret gerekçesi ile maddi tazminat talep edebiliyorken neden benim bizzat para kaybetmiş olmam gerekiyor?
Sayın SELANİK;
İnsanlar birbirlerine hakaret gerekçesi ile maddi değil manevi tazinat talebinde bulunuyorlar.
Bankacılık Kanunu'nun ilgili maddesine bakmamı istemenizn sebebi nedir?
Selin hanım, cehaletimi bağışlayın teşbihte kusur olmuş hakikaten. Ama şikayetimin gerekçesini okuduğunuzda esasen manevi tazminatı kasdettiğimi anlamışsınızdır diye düşünmüştüm. Kaldı ki manevi tazminat talepleri de genellikle maddi bir içeriği olan cezaları doğurmaz mı? (sembolik istemler dışında yani 1 ytl lik tazminat yada tekzip gibi mesela !)
Kastedilmek isteneni değil yalnıza yazılanı anlayabilirim.
Mesleki İtibarınızn zedelendiği gerekçesiyle manevi tazminat talebinde bulunabilirsiniz.
Teşekkür ederim, bankacılık kanunundaki madde gerekçe gösterilebilir mi?