SSK ya sadece giriş yapıldı ne anlama geliyor ?
Herkese iyi günler.Ben üniversite 3 sınıf öğrencisiyim.Üniversitemizde öğrenci işçi statüsünde çalışmaktayım.İşe giriş yapmak amacıyla sadece ssk'ya giriş yaptılar.Prim falan ödenmiyor.Şimdi yeni çıkacak olan sosyal güvenlik reformu kapsamında emekli olmak için ben bu giriş tarihinimi ele alacağım yoksa prim ödemeye başladığım günümü ele alacağım.. bana yardım ederseniz sevinirim.herkese çok teşekkür diyorum
Re: SSK ya sadece giriş yapıldı ne anlama geliyor ?
İlerde sorun yaşamamanız için, sigortalı işe giriş yapıldıktan sonra, çalıştığınız günlerinizin de SSK'ya bildirilmesi gerekir. SSK'ya bildirim yapılıp yapılmadığını, çalıştığınız işyerinde asılı olması gereken prim hizmet belgesinden takip edebileceğiniz gibi, ssk.gov.tr adresinden den hizmet sorgulaması yaparak öğrenebilirsiniz.
Ben onu araştırdım orda çoktandır çalışan arkadaşlardan ssk sitesinde hizmet kaydı yoktur yazıyor....acaba emekli olacağım zaman bu yasa tasarısına göre benim emekliliği belirleyecek zaman giriş yaptığım tarih mi yoksa prim yatırmaya başlayacağım tarih m ele alınacak
Kurum, prim yatırılmaya başlandığı ilk günü kabul edecektir. Bu durumda, hak kaybınız söz konusu olacağından, dava açıp, uğraşmak zorunda zorunda kalırsınız.
2003- 2004 yılı Ticaret Meslek Lisesi Mezunuyum. Lise sonda 9 ay staj yaptığım sürede yanılmıyorsam SSK primleri devlet tarafından ödenmiş gibi gösterilecekti. Netten baktım ama herhangi bir aya ait kayıt yok. Sizce bu normal mi ben yanılıyorum, yoksa bir sorun mu var?
Sorun yok.Staj döneminde devlet tarafından karşılanan sigorta primleri analık,yaşlılık sigortası gibi uzun vadeli sigorta kollarını kapsamamaktadır.
Adınıza işveren tarafından ilk prim yatırıldığı gün SSK nız başlar.Emeklilik için staj döneminde yapılan SSK kaydı dikkate alınmaz.