Maddi Hasarlı Trafik Kazası
Sayın Yöneticiler,
2008 Yılının.Ocak Ayının,4.Günü.44.500 ytl değerinde sıfır kilometre yeni bir araç satın aldım.Aracım şuan 3100 km mesafe katetti.29.Mart.2008 Tarihinde çocuğumu okuldan almak üzere aracımla birlikte evden ayrıldım.Okulun karşı caddesinde park yasağı bulunmayan ve diğer araçlarında park halinde bulunduğu mevkiye aracımı park ederek okulun yönüne yaya olarak intikal ettim.Aracın yanına tekrar döndüğümde arka sağ tarafından arka kapıya kadar olan bölümde ciddi bir maddi hasar meydana geldiğini fark ettim.Yolun karşı tarafında bulunan bir esnaf,Halı yıkama fabrikasına ait bir aracın aracıma vurarak 100 mt mesafedeki benzin istasyonuna gittiğini ifade etti.Vuran aracın plaka ve model bilgilerinide bir kağıda yazarak elime tutuşturdu.Benzin istayonuna ulaştığımda aracın orada olmadığını tespit ettim.İnternet üzerinden firmanın telefonuna ulaşarak sorumlu şahısları olay yerine davet ettim.Ayrıca 155 hattını arayarak rapor tutması için bir ekibi olay yerine çağırdım.Polis ekibi raporunu tanzim ederken araca vuran şahılarda olay yerine geldi .Hep birlikte karakola giderek gerekli ifade ve tutanakları doldurup imzaladık.Çarpan aracın Trafik sigortası ile aracımın onarımını yetkili serviste yaptırmak üzere karakoldan ayrıldık.
1.Evrak olarak;İfade tutanakları-Olay Yeri Görgü tutanağı-Çapan şahsın Alkol raporu,Trafik Sigortası,Ruhsat,Ehliyet fotokopileri dosyaya eklendi.
2.Aracımın düzgün onarımı ile ilgili her hangi bir problem çıkmayacağını düşünüyorum.Fakat en ufak bir kusurum olmadığı halde aracım maddi olarak büyük bir kayba uğramıştır.
3.Aracıma;Dikkatsiz ve tedbirsiz bir şekilde araç kullanan şahıs zarar vermiş olup isteyerek yapmadığını zaten zararın trafik sigortası tarafından karşılanacağını düşündüğünü belirterek işine geri dönmüştür.
4.Aracın 2008 Model olduğu,onarımı tamamlandıktan sonra,satışı gerçekleştiği taktirde muadili araçların değerinden daha az bir fiatla nemalanacağı (Orjinalliğini yitirmesi)tarafımca değerlendirilmektedir.
5.Bu konu ile ilgili mahkeme ye müracat edip uğradığım ziyan hakkında talepte bulunsam,Tam adı hangi mahkeme olur.Mahkemede bu değer yitirmeyle ilgili işlem yapılır mı.Bu konu ile ilgili zaman miyadı ne kadardır.Mahkemeye sunulması gereken evraklar hakkında bilgi alabilir miyim.
Maddi Hasarlı Trafik Kazası
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
18.01.2008 tarihinde 3 aracın karıştığı bir zincirleme kazaya karıştım.kaza raporunda 3 aracın durumu kısaca şöyle özetlenebilir; A aracı kontrolsüz anayola çıkıyor, sis nedeniyle B aracı arkadan A aracına çarpıyor, C aracıda (kullandığım araç) sis nedeniyle B aracına arkadan çarpıyor. tutulan raporda B aracı asli kusur olan arkadan çarpma cezası alıyor.kullandığım araç ise yakın mesafeden takip suçu olan 56/1C suçunu işlemiş oluyor.
aracımı servise çektirdikten sonra trafik sigortasından masraflarımı karşılayabilmek için exper çağrıldı ve exper kaza raporuna bakarak masrafın 100 de 75 ini sigortanın karşılayacağını söyledi.gerekli işlemler ve tamir yapıldıktan sonra dosya sigorta şirketine gönderildi.yaklaşık 75 gün sonra sigorta şirketinden cevap geldi.2 farklı kaza olduğunu kullandığım aracın 2. kazaaya dahil olduğunu ve bu bağlamda kusurlara değilde krokiye bakılarak karar verilmesi gerektiğini ve krokide kusurlu olduğumu raporun yanlış düzenlendiğini gerekçe göstererek ödeme yapılmayacağını söyledi.
bu durumda ne yapılabilir.bahsi geçen tutar 5000 YTL.herhangi bir temyiz hakkı varmıdır? trafik polisinin tuttuğu raporun yanlış olduğunu sigorta şirketi söyleyebilirmi?
yardımcı olursanız çok müteşekkir olacağım.
saygılar...
Re: Maddi Hasarlı Trafik Kazası
yanlış yere yazdım sanırım =(