Selam arkadaşlar, benim bir sorunum var; bir bankadan tüketici kredisi çektim ve bana kredi kartı gönderdiler ancak kredi kartı borcumu ödeyemedim ve mahkemelik oldum. Kredi kartı borcumdan dolayı icra mektubu geldi, bende bir süre ödeyemedim ancak avukatla anlaşıp kredi kartı borcumu kapattım. Ancak bu seferde banka benden 36 ay olarak çektiğim ve 12 ayını ödediğim kredinin geri kalan kısmını bir seferde ödememi istedi, geri kalan parayı da en yüksek faizden tekrar hesaplayarak benden alma yoluna gitti ve bana tekrar icra gönderdiler. Bu arada maaşımı o bankadan alıyordum, maaşıma her ay bloke koydular ve maaş alamaz duruma geldim. Bir de maaş hesabıma gelen paralara el koydular.
Sizden öğrenmek istediğim:
1. Kredi kartı borcumdan dolayı banka tüketici kredisinin tamamını isteyebilirmi bu yasal mı?
2. Maaşımın tamamına bloke koyabilirlermi?
3. Maaş hesabıma gönderilen havale veya eft lere el koyabilir mi?
4. Zamanında ödediğim tüketici kredisinin geri kalan kısmı tekrar yeniden faizlendirilip benden bu şekilde istenir mi?
5. Çıkar yol bulamayınca avukatla anlaştım ve tüketici kredisinide tekrar 9 taksit olarak ödemeye başladım ve bankayada otamatik ödeme talimatı vererek her ay ödenecek memlayı bildiren bir dilekçe yazdım ancak bu ay yine maaşımın belli bir kısmına bloke koymuşlar bu yasal mı?
6. Avukatla anlaşmamıza rağmen avukat mal beyanında bulunmadığımdan dolayı beni mahkemeye vermiş bundan dolayı ceza alır mıyım?
7. Resmi bir kurumda çalışıyorum ve her yıl mal beyanı dolduruyoruz? İlla icra müdürlüğüne gidipte mi mal beyanında bulunmamız gerekiyor?
Başınızı ağrıttığım için özür dilerim, beni bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.