Yeni Binada Müteahhitin Sorumluluğu?
Saygıdeğer Hukukçular
Müteahhitten 2 sene önce alınan dairedeki iç duvarların boyaları, kabarmış, yer yer de dökülmüş durumdadır. Dışarıdan su teması olmadığından,teknik olarak kötü malzeme veya kötü işçilik sonucu olduğunu düşünüyoruz.
Bu durumda, Yeni binalarda bu tip ve benzeri sorunlar karşısında Müteahhitin sorumluluğu varmıdır, varsa kaç yıldır?
Yazdığım konu ile ilgili olarak, beni bilgilendirecek siz değerli hukukçulara saygılarımı sunarım.
Re: Yeni Binada Müteahhitin Sorumluluğu?
Daireyi satın aldığınızda bu tür hatalar mevcutsa ve bunu satın alırken bir sözleşmede belirttiyseniz mütehhit sorumludur ama elinizde bir belge yoksa sonradan çıktıysa yapacağınız fazla bir şey olmadığını düşünüyorum.
Alıntı:
ekici rumuzlu üyeden alıntı
Daireyi satın aldığınızda bu tür hatalar mevcutsa ve bunu satın alırken bir sözleşmede belirttiyseniz mütehhit sorumludur ama elinizde bir belge yoksa sonradan çıktıysa yapacağınız fazla bir şey olmadığını düşünüyorum.
Sayın Ekici
İlginiz için teşekkür ederim. Bahsettiğiniz konuda sizinle mutabıkım. Ancak; Yeni yapılan bir binadaki dairede İnşaatı yüklenen Müteahhitin belli bir süre sorumululuğu var diye biliyorum. Örneğin herhangi bir yerden aldığınız bir malın gözle görülemeyen fabrikasyon hatalara karşı nasıl ki garantisi var bunun gibi.
Saygılarımla
Sayın SEZAİ 1 Mortgage ye göre alınan dairelerde ayıplı mala karşı mütehhitin sorumluluğu 1 yıl gösterilmektedir.Bu tanıma görede normal alınan dairelerdede sorumluluğun 1 yıl olduğunu düşünmekteyim. Saygılarımla