İşten Çıkartılma İşverenden istenilecek haklar?
Mehabalar İlkten sizi boyle bir çalışma yaptıgınızdan dolayı tebrik ediyorum.
Benim sorum ben satış danışmanlıgı yapmaktayım 17 aydır çalışıyorum şirketimiz bizi işten çıkartıyor sebep ajansla(ajanstan eleman sağlıcak) işe baslıcak olması. Ben işe başlarken herhangi bir sözleşme imazlamadım.İşveren bize mart ın 4 ünde, nisan basında işten ayrılacaksınız dedi ve hiçbirşey imzalatmadı ve aybasına kadr çalışıcağımızı soledi, belli bir iş arama zamanı verilmedi. Şirkette 30 dan fazla çalışan var. biz haftanın 6 günü ve günde 9 saat çalışıyoruz. İşe basladıgıım tarihten itibaren bir izin kullanılmdı.
Bizim şirketten ne gibi isteklerimiz olabilir? sadece kıdem ve ihbar mı?
verilecek cvplardan dolayı şimdiden cok teşekkürler
Re: İşten Çıkartılma İşverenden istenilecek haklar?
Sözleşmenizin yazılı olması ya da yazılı bir sözleşmeniz olmaması bir değişiklik arzetmez.
İşinize son verileceğinin size yazılı olarak bildirilmesi ve çalışma sürenize bağlı olarak ihbar öneline uyulması gerekir.İhbar süresi içinde günlük 2 saat iş arama izni kullanabilir,dilerseniz işverene önceden bildirmek şartıyla, son günden önceye denk gelecek şekilde toplu olarak kullanabilirsiniz.
Haftalık çalışma süresi yasal olarak 45 saattir,aşan süreler için ispatlayabildiğiniz durumda fazla çalışma ücreti talep edebilirsiniz.
Kullanmadığınız yıllık izin hakkınızı tazminatınız ile birlikte alabilirsiniz.
İşinize son verileceğinin yazılı yapılmamış olması nedeniyle usulsüz fesih vardır.Bu nedenle ihbar tazminatınızın da ödenmesini talep edebilir,haklarınızın ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde haklarınız için dava açabilirsiniz.İşyerinde çalışan sayısı 30dan fazla ise 1 ay içinde işe iade davası açabilirsiniz.
Çok Teşekkür Ederim söledikleriniz benim çok işime yarıcak bilmemek çok kötü bir şey
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşmenizin yazılı olması ya da yazılı bir sözleşmeniz olmaması bir değişiklik arzetmez.
İşinize son verileceğinin size yazılı olarak bildirilmesi ve çalışma sürenize bağlı olarak ihbar öneline uyulması gerekir.İhbar süresi içinde günlük 2 saat iş arama izni kullanabilir,dilerseniz işverene önceden bildirmek şartıyla, son günden önceye denk gelecek şekilde toplu olarak kullanabilirsiniz.
Haftalık çalışma süresi yasal olarak 45 saattir,aşan süreler için ispatlayabildiğiniz durumda fazla çalışma ücreti talep edebilirsiniz.
Kullanmadığınız yıllık izin hakkınızı tazminatınız ile birlikte alabilirsiniz.
İşinize son verileceğinin yazılı yapılmamış olması nedeniyle usulsüz fesih vardır.Bu nedenle ihbar tazminatınızın da ödenmesini talep edebilir,haklarınızın ödenmemesi durumunda iş mahkemesinde haklarınız için dava açabilirsiniz.İşyerinde çalışan sayısı 30dan fazla ise 1 ay içinde işe iade davası açabilirsiniz.
Bizim bu pazartesi şitkette görüşmemiz var sanırım tazminatı vericekler sadece. Sadece burda yazılanları soylemek olurmu bir belge hazırlamamız gerekiyormu? işe iade davası sonucu ne oluyor cvplarsanız sevinirim..