Banka Tekaut Sandigina odenen primler ve emeklilik yasi hk.
Merhaba.
28.02.1980 doğumluyum. 2002-2004 yillari arasinda 2 bucuk sene boyunca ilk ve tek isyerim olan ozel bir bankada calistim. Dogal olarak bu sure zarfinda soz konusu bankanin ozel sandigina prim odedim. Daha sonra evlenerek isten ayrildim ve bir daha calismadim.
Yeni degisecek olan sosyal guvelik yasasina bagli olarak sisteme ilerde yeni giris yapacaklarin emeklilik acisindan dezavantajli olacaklarini ogrendim. Dolayisiyla SSK'da bir kaydim olup olmadigini merak etmekteyim. SSK'nin web sayfasinda yaptigim aramada bilgilerimi bulamadim.
Bu durumda yasanin yururluge girmesinden sonra SSK'li olarak ise baslarsam sisteme giris tarihim ne olarak kabul edilir? Emeklilik yasim ne olur? Bankada gecirdigim sure SSK emekliligime sayilir mi? Bunun icin ne yapmam gerekir? Yoksa yasa cikmasinidan once hemen SSK'li olmam avantaj saglar mi?
Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.
Re: Banka Tekaut Sandigina odenen primler ve emeklilik yasi hk.
Uzmanı olmadığım bir konuda bildiklerimi söyleyeyim.
Banka sandıklarının Sosyal Güvenlik Kurumuna devrini öngören Bankacılık Kanununun Geçici 23.maddesi Anayasa Mahkemesince iptal edilmişti.
Bu durumda çalışanların hizmetleriyle,emeklilerinin SGKna devri mümkün olamamaktadır.Bence bu şu demektir:SGK sizi,dediğiniz gibi sigortalı olarak tanımamaktadır ve bu haliyle tanıması da mümkün değildir.
Siz en iyisi;yeni kanun yürürlüğe girmeden, Şükrü Kızılot'un dediği gibi,acele SSK girişi yapın...
İyi günler..