Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Merhaba,
1632 SK.nun 63/1-A madde kapsamındaki eylemi sübuta etmekle iki ay onbeş gün hapis cezası ile cezalandırıldım. 5271 sayılı CMK'nın 231/5 ve 231/6 madde ve fıkraları uyarınca hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına, bunlara mahsus bir sisteme kaydedilmek üzere Adli sicil ve İstatistik Genel Müdürlüğü'ne gönderilmesine ve 5 yıl süreyle denetim süresine tabii tutulmasına karar verildi.
Bu konuda sizlere sormak istediğim soru ise şöyle; Hakkımda alınan bu karar memur olmama engel teşkil eder mi?
İlgilenecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
Re: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
5728 sayılı kanun ile değişen devlet memurluğundan çıkartılma nedenleri ve 48 madesi ile ile devlet memuru olmak isteyenlerin 1 yıl hüküm giymemiş ibaresi gereği engel taşımaz.
yani devlet memuru olma yolunuz açık görünmektedir.
bu konuyla ilgili ayrıca: www.cevdetsezer.com http://www.cevdetsezer.com/forum/for...&get=last#2756 linkinden de bilgi alabilirsiniz.
Re: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Cevap: denetımlı serbestlik
bende askerı bır personelım 6 aydır gorev yapıyorum 2002 yılında uyusturucu made yakalatmaktan mahkemeye cıktım fakat yasm 15 oldugu ıcın bıraktılar 5 5 2009 tarhnde hakımda denetimli serbestlik vermısler 1 yıl sure ıle acaba meslekten atılmam soz konusumu yardımcı olurmusunuz ..................
Cevap: Re: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Merhabalar, 20 yıllık astsubayım. İşlemiş olduğum suçtan dolayı As.Mah.den 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası aldım. HAGB kararı verildi. Sicil amirlerim tarafından K.K.K.lığına gönderilen belgeler ile disiplinsizlik nedeniyle re'sen emekliye sevk edildim. AYİM'e dava açtım. Fakat AYİM'den de ,disiplinsizlik nedeniyle re'sen emekliliğe sevk edilmem konusunda haksızlığa uğradığım belirtilmesine rağmen Devlet Memurları Kanunu hükmü uyarınca 1 yıldan fazla hapis cezası almış olduğumdan dolayı aldığım 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası dolayısı ile mahkemeyi kaybettim. AYİM'e itiraz hakım var mıdır? Yoksa tek yapmam gereken AİHM'ye baş vurmam mı gerekmektedir. Bu konuda ne yapabilirim? AİHM başvurmak için ne kadar para gerekmektedir? AİHM'de bildiğiniz emsal davalar var mıdır? Kazanma olasılığım nedir? Acil yardımlarınızı ve konu hakkında bilgilerinizi bekliyorum.
Cevap: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması hüküm müdür? Ne anlama gelir? Sonuçları nelerdir?
Ayrıntılı bilgi http://enderceylan.blogspot.com/2013...rakilmasi.html
Cevap: Hükmün açıklanmasının geri bırakılması
Alıntı:
Avukat Ender Ceylan rumuzlu üyeden alıntı
ender bey peki görevinde acıkta kalıp maaslarının alamayan memur göreve iade edildiginde adli olarak hagb cezası sonucu özlük haklarını alamıyorlar ama 143 d bendi hagb yi kapsıyor özlük haklarını alması lazım degil mi?