Üniversite mezununun teknik lise diplomasını kullanarak işe girmesi ve sonrası
20.06.1998 mezuniyet tarihli meslek yüksek okulu mezunuyum.05.08.1998 tarihinde teknik lise diplomam ile bir kamunun açmış olduğu sınavı girdim ve kazandım 16.11.1998 tarihinde iş başı yaptım.hala bu kamu kuruluşunda lise diplomam ile çalışmaktayım.meslek yüksek okulu diplomamı ibraz etsem iş aktim fesh mi olur?cevap yazarsanız sevinirim.teşekkürler.
Re: Üniversite mezununun teknik lise diplomasını kullanarak işe girmesi ve sonrası
Isvereninizi ise girerken yanilttiniz mi?Tam olarak ne anlatmak istediginizi anlayamadim,konuyu biraz daha acar misiniz?
Re: Üniversite mezununun teknik lise diplomasını kullanarak işe girmesi ve sonrası
Alıntı:
hakan19761979 rumuzlu üyeden alıntı
20.06.1998 mezuniyet tarihli meslek yüksek okulu mezunuyum.05.08.1998 tarihinde teknik lise diplomam ile bir kamunun açmış olduğu sınavı girdim ve kazandım 16.11.1998 tarihinde iş başı yaptım.hala bu kamu kuruluşunda lise diplomam ile çalışmaktayım.meslek yüksek okulu diplomamı ibraz etsem iş aktim fesh mi olur?cevap yazarsanız sevinirim.teşekkürler.
İşe girerken meslek yüksek okulu mezunu olduğumu söylemedim.İşe giriş şartlarında meslek yüksek okulu olmama şartı olup olmadığını hatırlayamıyorum.Teknik lise şartı vardı.Merkezi yerleştirme (devlet işçilik sınavı) yoktu kurum kendisi sınav açmıştı.İşe girdikten sonra amirlerimle muhabbet esnasında öğrendim meslek yüksek okulu mezununun giremeyeceğini (muhabbet esnasında resmi hiçbirşey görmedim)işimi kaybetme korkusu ile hiçkimseye söylemedim.
Alıntı:
hakan19761979 rumuzlu üyeden alıntı
İşe girerken meslek yüksek okulu mezunu olduğumu söylemedim.İşe giriş şartlarında meslek yüksek okulu olmama şartı olup olmadığını hatırlayamıyorum.Teknik lise şartı vardı.Merkezi yerleştirme (devlet işçilik sınavı) yoktu kurum kendisi sınav açmıştı.İşe girdikten sonra amirlerimle muhabbet esnasında öğrendim meslek yüksek okulu mezununun giremeyeceğini (muhabbet esnasında resmi hiçbirşey görmedim)işimi kaybetme korkusu ile hiçkimseye söylemedim.
lütfen cevap
şayet meslek yüksek okulu mezunu iseniz en son aldığınız diploma geçerlidir diye biliyorum .. bir arkadaşım da aynı durumda işe girecekti lise mezunu alacaklardı yüksek okul diploması var diye almadılar. benim anlamadığım sizin diplomanızın arkasında meslek yüksek okulunun mührü yok mu olması lazım diye biliyorum..
Meslek yüksek okulu mezunuymuş arkadaş ve şu an çalıştığı kurum ise alacağı personelin teknik lise mezunu olma şartını koşmuş. Arkadaş da, üniversite diplomasını değil, lise diplomasını vermiş kuruma. Bu sorun olur mu diye soruyor anladığım kadarıyla.
Bence bu durumda işinizden olabilirsiniz. Nihayetinde yanlış beyanda bulunarak resmi makamları yanıltmış ve başka bir potansiyel çalışanın hakkını gasp etmiş durumdasınız. Bu durumu bildirmeniz durumunda ilgili müdürlükçe mezuniyet tarihiniz kontrol edilecek ve işe alım sonrası ise sınıf değişiminden dolayı maaşınıza ek katkı gelecek ama değilse (ki öyle olduğunu belirtiyorsunuz) işinize son verilmesi söz konusu olabilecektir.
Ülkemizde son okuduğumuz okula ait diplomamız geçerlidir ve siz geçersiz bir evrak ile iş başvurusu yaparak işe alınmış durumdasınız.