Ev sahibi kirayı elden istiyor.
Ev sahibimiz kontratı yaptığımızda , kontrata kiranın alınış/veriliş şekli kısmına Banka yazdığı ve bize kendi el yazısı ile banka hesap numarasını verdiği halde şimdi ısrarla kirayı elden almak istiyor. Zaman zaman elden zaman zamanda banka yolu ile kiralarımızı zamanında verdik. Kontratta ev sahibinin alındı imzaları ve banka dekontları elimizde mevcut. Kendisi eşim ile yaptığı konuşmada; vergi borcu doğuruyorsunuz bana elden verin yada gelir vergisini kırışın benimle şeklinde terbiyesizce bir teklif yapmış. Üstelik eşim vergici.Kendisi kirayı elden alarak vergiden muaf olacağını düşünüyor sanırım. Bende kendisinin bu ısrarcı tutumu üzerine ısrarla kirayı bankaya yatırtıyorum. Nasıl bir yol izlememiz gerekir, yanlış bir uygulama yapmayalım?
Re: Ev sahibi kirayı elden istiyor.
Siz ödemeleri banka kanalıyla yapmaya devam edin.Aleyhinize gelişebilecek herhangi bir durum sözkonusu değil.
İlginize teşekkürler c_selin.
Saygıdeğer Hukuçular,
Ev sahibi bu ay banka hesabını kapattırmış ve bana hesap numarası da vermiyor.Ne yapmam gerikir bu durumda?
Alıntı:
ebrubihter rumuzlu üyeden alıntı
Saygıdeğer Hukuçular,
Ev sahibi bu ay banka hesabını kapattırmış ve bana hesap numarası da vermiyor.Ne yapmam gerikir bu durumda?
Elden imza karşılığı verebilirsiniz. Şubat 2009'da Vergi dairesine evin kirada olduğunu bildirirsiniz. (Beyannameler her sene 15 marta kadar veriliyor, bu seneninki verildi.)