Boşanma davasında Nafaka ve tazminat nedeniyle çıkmazdayım
ARTIK ÇIKMAZDAYIM
Merhaba arkadaşlar
Yarın boşanma davamın 4'cü celsesi görülecek boşanmaya karar verdiğim halde karşı tarfaın avukatları ve kendilerinden kaynaklı bir takım sebeplerden dolayı uzadı.
Dava dilekçesinde kusurlu olduğumu beyan ettıkleri halde butun savlarını savunma dilekçem ile çürüttüm yarınkı boşanma davamda boşanmak istiyorum dediğim zaman karsı tarafın maddı ve manevi olarak bende talep ettiklerini alma hakkına sahip olurmu.bundan sonra ne gibi bir durum ile karşı karşıya kalabılırım.
talep edilen;: 50.000 ytl maddi/manevi tazminat
ortak aile konutunun % 50 si
oglum ve kendisi için 1000 er ytl nafaka
not: maaaşım 650 ytl belgelenerek mahkemeye sunulmuştur.
Re: Boşanma davasında Nafaka ve tazminat nedeniyle çıkmazdayım
Sayin Sdt Tesekkür Ederim Verdigin
Iz Bilgilerden Dolayi
Re: yine ben boşanamadım yardım
arkadaslar merhaba
bugun gorulen 4 celsede yıne bosanamadım bosanmak istediğim beyan ettiğim halde ne olacak şimdi.
hakim yine şahit istedi bu 3 etti hakkı varmı digerlerinde şahit ismi vermediğimiz halde birde boşanmak istediğim halde neden boşanma kararı cıkmadı iki tarafta boşanmak istediği halde ve şahit mevzusu ne kadar sürecek
Alıntı:
beytrap rumuzlu üyeden alıntı
arkadaslar merhaba
bugun gorulen 4 celsede yıne bosanamadım bosanmak istediğim beyan ettiğim halde ne olacak şimdi.
hakim yine şahit istedi bu 3 etti hakkı varmı digerlerinde şahit ismi vermediğimiz halde birde boşanmak istediğim halde neden boşanma kararı cıkmadı iki tarafta boşanmak istediği halde ve şahit mevzusu ne kadar sürecek
Benimde duruşmam oldu ama sizin tam dediklerinizi anlayamadım, benim anladığım kadarı ile bu duruşmada her iki taraf da boşanmak istiyor ve 4. celse olmuş halen neden boşanamıyorum değilmi? nedeni eğer açılan boşanma davasında iddialar kanıtlanmamış ise hakim davanın sonucu için kanıtların yetersiz olmasından tabiki işin içinde tazminat ve nafaka talebide var ise bayağı uzun sürecek demektir, bende de olduğu gibi avukatım benimde davanın 4. celse süreceğini acele etmemem gerektiğini söyledi :(
Tüm Hukuk Net üyelerine ve yöheticilerine selam saygılar;
Beni Türkiye Cumhuriyeti Yasalarına ve Adelet Sistemine karşı güvenmemi sağlayacak bir cümle istiyorum.
Ben 2002 yılında dava açtım,haklı olduğum ve davalıda boşanmayı kabul ettiği halde davam red oldu.Aradan 3 yıl geçti yasalar gereği yeniden dava açtım.Her iki davadada gerek ilk davam ve gerekse derdest olan davamda karşı tarafın davayı kabul ettiği aşikardır.Yanlız karşı tarafın benden ilk davada 5 milyar tazminat 150.milyon nafaka talebi vardı şimdi ise 400.YTL.nafaka 40.000.YTL. afaki bir tazminat ve nafaka talebi vardır.Benimde maddi gücüm ve mal varlığım açıkca ortada 657 sayılı D.M.yum başkada hiçbir mal varlığım yan gelirim yok.Şahitler dinlendi,3 yıl bir araya gelmediğimiz sabitleşti,hem davalı kabul ediyor hem şahitler söylüyor ve mal varlıklarımız araştırıldığı halde birtürlü dava 1 yıldır sonuçlanmıyor.Her duruşmada 3 ay gün atıyor. Kemal Sunal rahmetlinin DAVA filmini hemen herkez çok iyi bilir benim ve benim gibi olarların davası aynı bu film.Şimdi soruyorum bu yasalara ve adalet sistemine karşı kim benim güvenimi sağlacak.