Kredi kart borcu ve icra - ne yapmam gerekiyor?
Herkese merhaba;
Kredi kartı borcumdan dolayı icra işlemi başlamış.
2007 tarihinde icra işlemleri başlamış. O tarihte evli idim. 2 ay önce boşandım ve ailemin yanına yerleştim ama nakil işlemi yapmamıştım ve geçen hafta eski evime yazı gelmiş ve eşimde evde olmadığından muhtara bırakılmış. <muhtara bırakıldığı tarihte ikamet edresim eski evim görünüyordu ve nakil işlemimi şu an ailemle oturduğum eve 2 gün önce aldırdım.
Ayrıca kartın limiti 3.000 ytl idi ve şu an daki borç miktarı 30.000 ytl olmuş diye duydum. <ne yapmam gerekiyor. <ysrdımcı olursanız sevinirim.
Re: kredi kartı borcum ne yapmam gerekiyor?
İcra takibi ödemeyle son bulur.
Sormak istediğiniz tebligata ilşkinse,adres değişikliğini ilgili bankaya bildirmediğiniz için tebligatı tebellüğ etmiş sayılıyorsunuz.
peki bıu miktarda indirim yada taksit imkanı varmıdır?
TAKSİTLE ÖDEME:
Madde 111 - Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeği taahüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şu kadar ki borçlunun kafi miktar malı haczedilmiş bulunması ve her taksitin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin üç aydan fazla olmaması şarttır.
(Değişik fıkra: 17/07/2003 - 4949 S.K./26. md.) Borçlu ile alacaklının borcun taksitlendirilmesi için icra dairesinde yapacakları sözleşme veya sözleşmelerin devamı süresince 106 ve 150/e maddelerindeki süreler işlemez. Ancak bu sözleşme veya sözleşmelerin toplam süresinin on yılı aşması halinde, aştığı tarihten itibaren süreler kaldığı yerden işlemeye başlar.
(Değişik fıkra: 09/11/1988 - 3494/13 md.) Taksitlerden biri zamanında verilmezse icra muamelesi ve süreler kaldığı yerden devam eder.
Re: Kredi kartı borcum - ne yapmam gerekiyor?
selin hanım yardımcı olduğunuz için çok teşekkürler
Rica ederim Sayın can1978 .
Ayrıca şunu eklemek istiyorum,yukarıdaki şartlar sağlandığı takdirde alacaklının taksitlendirme konusunda muvafakat vermesi şartı aranmıyor.