Bundan iki sene önce babam vefat etti. 15 gün öncede annem . Ve bununla ilgili olarak veraset ilamı cıkarmamız gerektigini ögrendik fakat ne yapacagımızı bilmiyoruz yardımcı olacak bir forum üyesi olursa cok sevinirim
Printable View
Bundan iki sene önce babam vefat etti. 15 gün öncede annem . Ve bununla ilgili olarak veraset ilamı cıkarmamız gerektigini ögrendik fakat ne yapacagımızı bilmiyoruz yardımcı olacak bir forum üyesi olursa cok sevinirim
bu kadar kısa sürede yardım ,gözlerime inanamadım cok tesekkürler
Yanlız özel bir durum var babam 2 sene önce vefat etti ve veraset ilamı cıkartmıstık ancak sonrasında hiç bir işlem yapmamıstık .15 gün öncede annem vefat etti dolayısı ile simdi bir önceki ilam mı geçerli olur yoksa yenisimi cıkartmamız lazım vede mal paylasımı için tapu dairesine mi gitmemiz lazım(hos biz paylasma pesinde degiliz ama.prosedür nedir onu merak ediyoruz.
tekrar teşekkuırler
Ayrıca tüm babama ait tapu bilgilerinin de degişmesi gerekiyormudur
tesekkurler
Babanızın veraset ilamı geçerlidir. Babanızın mirasçısı eşi ve çocuklarıdır.
Annenizin mirasçıları da -yeniden evlenmediyse- çocuklarıdır.
Aynı şekilde anneniz için veraset ilamı çıkaracak ve veraset ve intikal vergisi beyannamesi vereceksiniz.
Vergi için yaklaşık 90,000 YTL vergiden muaftır. Vergi çıkarsa onu ödeyip ardından tapu işlemi yapabilirsiniz.
cok tesekkür ederim.iyi aksamlar..........
Benim de bir sorum vardı: Annemin veraset ilamını K.Maraş'ta çıkarmıştı babam. Aslını kaybettik ama elimizde fotokopisi var. Aslını tekrardan çıkarmak için ne yapmalıyım? Şu an İstanbul'dayım, K.Maraş'a mı gitmem gerekiyor? Yardımcı olursanız çok sevinirim, teşekkürler...