-
Ortak masraf
Selamlar,
Yeni uyenizim, bu da ilk sorum. Umarım yanlış yerde sormuyorumdur.
Ben kiracıyım. Gecenlerde yapılan olağan kat malikleri toplantısında, apartmanda geniş çaplı bir tadilata gidilmesi kararlaştırıldı. Bunlar aşağıdakileri içeriyor:
- Su deposu tamiri
- Bodrum kat betonlanması
- Bahçe tellerinin onarılması
- Apartman girişi ve katlardaki mermerlerin cilalanması
gibi giderler. Ve her ay, tüm dairelerden 50 ytl alınarak karşılanacak.
Bir kiracı olarak merak ettiğim şudur:
1- Bunlar apartmanın ortak masrafları, dolayısıyla mal sahibini ilgilendireceğini tahmin ediyorum. Kira kontratımızda beni ilgilendirdiğini düşündürtecek özel bir madde yok, standart bir kira kontratı.
2- (1. maddenin düşündüğüm gibi olduğunu varsayıyorum) Bu aylık 50 YTL yi her ay kiradan düşmeyi düşünüyorum. Acaba evsahibini bu durumdan haberdar ettiğimi yasal olarak kanıtlamam gerekir mi? Yani kat malikleri toplantısının imzalı karar metni'ni bir şekilde mal sahibine ulaştırmak gibi birşey yapmalı mıyım? Ya da bu noter kanalıyla yapmayı gerektirir mi?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla.
-
Re: Ortak masraf
1-Doğru tahmin ediyorsunuz.
2-Noter kanalıyla bildirin.
-
Re: Ortak masraf
Kat malikleri genel kurulunda alınan kararlar yönetici tarafından tüm kat maliklerine imza karşılığı veya taahhütlü mektupla gönderilmek zorundadır. Öncelikle bence bunun yapılıp yapılmadığını kontrol edin.
Yönetici bunu yaptıysa boşu boşuna noter masrafı yapmayın :o
Ev sahibiyle de telefonla veya yüzyüze konuşarak kesmeden önce mutlaka bildirin.