Emekli maaşına konulan haciz
Merhabalar,
2006 yılına ait 3 adet 2 milyarlık seneti ödeyemediğim için SSK emekli maaşımın 150 ytl lik kısmına haciz konulmuş.İcradan takip ettigim kadarıyla borç şu an 9.970 ytl olmuş.
Emekli maaşımdan başka hiçbir gelirim ve malvarlığım bulunmamaktadır.Forumda okuduğum kadarıyla emekli maaşına konulan hacizler kaldırılabiliyormuş.Bir itirazla hacizi kaldırabilsek dahi,bundan sonraki süreç ne şekilde işler,senetlerin akıbeti ne olur? Teşekkür ederim
Re: Emekli maaşına konulan haciz..
SSK emekli maaşına konan maaş haczi şikayet halinde kaldırılmaktadır. (506 sayılı kanun 121. madde)Sonraki süreç tabiki alacaklı ve sizin aranızda gelişecek olan süreçtir. Bu süreçte menkul/gayrimenkul haczi gibi pekçok sorun yaşamanız mümkündür.
Re: Emekli maaşına konulan haciz
Alıntı:
serturk rumuzlu üyeden alıntı
.Bir itirazla hacizi kaldırabilsek dahi,bundan sonraki süreç ne şekilde işler,senetlerin akıbeti ne olur? Teşekkür ederim
Sayın kocagül güzel acıklamış maaştan haciz kalkarda bir itirazlada,sonrası senetler yine işlemde durur,bu sefer menkul ve gayrımenkulüne dönerler almak icin,orası sorun işte.
kiracım 3 aylık kira borcunu ödemeden evden kaçtı ben 2 aylık ödemediğinden icra davası açmıştım fakat kendisi evi boşaltarak kaçmış kendisi SSK emeklisi mmaaş haczi yapılabilrmi .
Eğer ki açtığınız takip dosyasıanda tebligat yapılmış ise, maaşına haciz koydurabilirsiniz. Ancak, itirazı halinde emekli maaşındaki haciz kalkar.
3 aydır SSK emekli maaşından kesinti yapılıyor..
Merhaba babamın SSK emekli maaşından 3 aydır haciz yoluyla kesinti yapılıyor. İlk ayın sonunda itiraz etmemize ragmen son 2 ay da kesinti devam etti. Bunun sebebi sırada bekleyen haciz davaları olabilir mi? Yoksa itiraz dilekcemiz hala işleme alınmadı mı?
Nereye şikayet ettiniz?
Şikayet diye kısaca bahsettiğim şey, icra hukuk mahkemesine şikayet davası açılmasıdır. Bu işlem dosya üzerinden 10 gün içinde sonuçlanır. Doğru işlem yaptı iseniz gidip kararı alın ve icradan haczin kaldırılması yazısını alarak SSk ya (SGK) gönderin.
Re: 5510 sayılı kanun göre emeklki sandığı emekli maaşlarında icra kesintisi yapılırmı yapılamazmı?
ben emekli maaşımda icra borcunun kaldırılması için icra hukuk mahkemesine şikayet dilekçesi verdim.dilekçeme istinaden mahkemece duruşma olurmu bu duruşmaya beni çağırırlarmı?yada duruşma olmadan icra kaldırılırmı bu konuda bilgi verirseniz sevinirim. saygılarımla
dilekçe ile emekli maaşımdan hacizi kalkınca akabinde evime tekrar haciz gelirmi?bu konuda bilgi verirseniz sevinirim
Sayın astsubay arkadaşım verdiğin dilekçe doğrultusunda mahkeme dosyayı inceler duruşmasız karar verir, seni çağırmazlar.sen bu karar aınınca kararla beraber icra müdürüğüne gidip yazı alırsın bunu ssk ya verip haczi kaldırtırsın,ancak emekli maaşından haczi kaldırman demek hakedişlerinden menkul ve gayrımenkullerıne haciz gelmeyeceği anlamına gelmez.