Kiracı Tahliyesine İlişkin İcra Takibi
Kiralayan ile kiracı arasında 1 yıllık yazılı kira sözleşmesi(03.03.2007-03.03.2008tarihleri arası)var,kiracı 07.09.2007 tarihinde adi yazılı şekilde kira müddeti sonunda kiralananı tahliye edeceğine dair taahhütname vermiş,26.11.2007 tarihinde kiralayan kira sözleşmesini yenilemeyeceğini noter kanalıyla kiracıya bildirmiş ve ihtarnameye tahliye taahhütnamesini de eklemiş bulunmaktadır.Kira süresi bitiminde örnek 14 tahliye emri kiracıya gönderilmiş,kiracı itiraz dilekçesinde tahliye taahhüdünü kira sözleşmesinin yapıldığı tarihte ve baskı altında imzaladığını söylemekte ve tahliye takibine bu şekilde itiraz etmektedir.Örnek 14 tahliye emrinde borçlunun tahliye emrine karşı 7 gün içinde kiranın yenilendiğine veya uzatıldığına dair bir itirazı varsa bildirmesi şeklinde açıklama yapılmış.Benim öğrenmek istediğim bu şekilde yapılan itiraz icra müdürlüğünce kabul görüp takip durdurulur mu,yoksa itiraz usulüne uygun olmadığından herhangi bir işlem yapılmayıp takibin devamı yönüne mi gidilir.Bu şekilde icra takibi yapmadığım ve çevremde de bu şekilde olaylara rastlamadığım için yardımlarınızı beklemekteyim.Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Re: Kiracı Tahliyesine İlişkin İcra Takibi
Uygulamada herkes farklı görüş belirtmekte,kafamızdaki soru işaretlerinin ortadan kalkması için bu konuda kesin bilgiye ihtiyacımız var.
Re: Kiracı Tahliyesine İlişkin bilgi
merhabalar
kiraci tahliyesi konusunda biraz bilgi edinmek istiyorum.
4 aydir kiracim kirayi ödemiyor her seferinde bir kac gün sonra deyip atlatiyor
arastirmalarim dogrultusunda icraya,da versem üzerine kayitli hic bir seyi yok
kendisi dükkaninin oldugunu söylüyordu ama onunda üzerine olmadigini ögrendim .cikmaya ,da yanasmiyor bugün yarin ödeyecem diyor .danistigim bazi arkadaslar tahliye ve icra ,yada versem yaklasik 6 aydan az sürmeyeyegini söylüyorlar kirayi alamadigim gibi birde avukatlik masraflari üzerine gelecek ve kesinliklede masraflarimi alabilecegimi sanmiyorum .esi ve cocugu bile terk ettiler evdede yalniz kaliyor..bana nasil bir yol izlememi önerebilecek bir arkadas varmi .
simdiden tesekkürler.
Alıntı:
sulocam rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar
kendisi dükkaninin oldugunu söylüyordu ama onunda üzerine olmadigini ögrendim .cikmaya ,da yanasmiyor bugün yarin ödeyecem diyor .danistigim bazi arkadaslar tahliye ve icra ,yada versem yaklasik 6 aydan az sürmeyeyegini söylüyorlar kirayi alamadigim gibi birde avukatlik masraflari üzerine gelecek ve kesinliklede masraflarimi alabilecegimi sanmiyorum .esi ve cocugu bile terk ettiler evdede yalniz kaliyor..bana nasil bir yol izlememi önerebilecek bir arkadas varmi .
simdiden tesekkürler.
Örnek 13 ile İcra takibi yaptığınızda kiracıya 30 gün süre verirsiniz. Bu süre sonunda ödemenin tamamı yapılmazsa derhal temerrüt nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz. Ne kadar süreceği ilk davaya ne zamana gün verileceğine bağlı.
Bu işlemleri bizzat kendiniz de yapabilirsiniz. Ama bilgi eksikliği nedeniyle yanlış bir şey yapmamanız için bir avukata vekalet vermeniz daha doğru olur.
Bu işlemleri avukat ve mahkeme masraflarından kaçmak için yapmazsanız kiracınızın ödemediği kiralar nedeniyle daha çok maddi kaybınız olacağının bilmem farkında mısınız?
Daha fazla bilgi için şurada verilmiş cevaplara bakmanızda fayda var:
https://www.hukuki.net/forum/tags/ind...?tag=/tahliye/
https://www.hukuki.net/forum/tags/ind...ag=/tahliyesi/
cevabiniz icin cok tesekkür ediyorum
bu konuda istanbulda tavsiye edeceginiz avukat arkadas adresi verebilirmisiniz
Alıntı:
cevabiniz icin cok tesekkür ediyorum
bu konuda istanbulda tavsiye edeceginiz avukat arkadas adresi verebilirmisiniz
Size İstanbul'dan bir değil bin tane avukat tavsiye edebilirim :)
http://www.istanbulbarosu.org.tr/AvukatIndex.asp
Cevap: Re: Kiracı Tahliyesine İlişkin bilgi
Alıntı:
merhabalar
simdiden tesekkürler.
Sulocam merhabalar
Benim sorunum da seninkiyle birebir aynı(kirayı vermemesi,sürekli vericem demesi,ailesinin bile onu terk etmesine varana kadar) nasıl bir çözüm yolu izledin, maddi olarak ne gibi yükümlülüklerle karşılaştın? yardımcı olursan sevinirim...
Herhangi biride yardımcı olabilirse sevinirim , arkadaşlar çok mağdurum