-
Bir Büst öyküsü
12 Eylul 1980 harekatı olmus.Sıkkıyönetim ve olangaustu hal tum hızıyla devam.ediyor.İçişleri Bakanı Selahattin ÇETİNER fırtına gibi calısıyor ve vilayetleri teftiş ediyor.Ben de Kütahya İl Hukuk İşleri Müdürüyüm.Sorusturmalar bütün zamanımı alıyor.Bir gün sayın İçişleri Bakanı Vilayeti teftişe geliyor.Herkesde bir telas hazırlık yapıyor.Bunlardan bir tanesi de Altıntas Nufus Memurluguna vekalet eden ortaokul mezunu gariban bir memur.Piyangonun kime vuracagı belli degil. Masanın bir köşesinde bulunan Ataturk heykelini odasının bir köşesine koyarak temizlik yaptırmaya baslıyor. O sırada sayın İçişleri Bakanı Altıntas Nufus memurlugunun kapısında bütün heybetiyle beliriyor. Yanında da Kutahya valısı Saner ARMAN. Bakan odanın bir yerindeki Ataturk büstüne şaşkınlıkla bakıyor. Sağınada şaşkınlıktan gezınen memura soruyor 'BU BÜSTÜN YERİ BURASI MI:NEREYE KOYARSIN BU BÜSTÜ... CEVAP VER BANA:'Nufus memuru iyice şaşırıyor. Büstü eline alarak odada duvardan duvara kosusturmaya başlıyor. Bir yandan da avaza çıktıgı kadar bagırıyor.'ORAYA DA KOYARIM BURAYA DA KOYARIM.'Sonunda işin içinden çıkamayıp büstü yavasca yere koyup sert bir asker selamı cakıp bütün nefesiyle hazırola gecip haykırıyor. EMRETTTİĞİNİZ YERE KOYARIM KOMUTANIM......'Bu olay Kutahyasa uzun müddet anlatılmıstı. Ben de başkalarından duydum.O gariban nufus memuruna ne mi oldu... O da ben de kalsın. Metin ŞAHİN EMEKLİ MÜLKİ İDARE VE DENİZLİ İL HUKUK İŞLERİ MÜDÜRÜ:)
-
Cevap: Bir Büst öyküsü
Bakırköy başsavcısı İbrahinm Gürsesi Topraga verdik.19 mart 2010 da Çiftelerde. Allah Rahmet eylesin
-
19 mart 2010.Bakırköy başsavcısı İŞbrahim GÜRSES sevgşili arkadasım Eskişehir Çifteler camiinde yatıyor.Tabutunun iüzerinde şanli bayragimiz.Hanımı Nurcan GÜRSES gözyaşlari içindeçKızı Bengisu da şaşkın yaşlar içinde.Tabutunun başında Kerem GÜRSES oglu.Garanti Bankasında avukat olarak çalışyormuş.Yıllar sonra görüp başsagklıgı diliyorum:Savcı arkadasım 1954 dogumlu.Türkiyeden bütün tanıfdıkları gelmiş.Hele o sinoplullar can yoldaişları.Hangi kalp dayanır ki bu manzaraya..çDaha gençtin sarkadasım.1954 dogumlu.Seni unutmak mümkün müğ.Metin ŞAHİN .Emekli eski Sinop İl Hukuk İşleri Müdür.Işıklar içinde yat arkadasım.Binlerce anın kalb,imde gömülü.
-
Sayın ibrahinm GÜRSES. Sensiz yaşam çekilmiyor. İki aya yaklaşıyor seni topragla beleyeli.