Kiraladığım ev satıldı kirayı kime ödeyeceğim
20 ocak 2008 tarihinde kontratımın süresi doldu,tarafların hiçbirinden yazılı tahliye talebi olmadığından kanunen kontratın süresi 1 yıl uzadığını biliyorum,yeni kontratta düzenlemedim,ev sahibim bir hafta önce evi satmış,evin yeni sahibi evi boşaltmamı istiyor boşaltmazsam mahkemeye vereceğini söyledi,kanunen evi boşaltmak için 6 ay gibi bir süremin olduğunu biliyorum,
Sorum ; Ben kirayı eski ev sahibinemi yoksa yeni ev sahibinemi ödeyeceğim,eğer yenisineyse evi alan şahıs bana kendisiyle ilgili hiç bir bilgi vermiyor,ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim,
teşekkürler.
Re: Kiraladığım ev satıldı kirayı kime ödeyeceğim
Yeni ev sahibiniz sizi ancak kira sözleşmenizin bitminden itibaren 1 ay içinde açacağı tahliye davasıyla çıkartabilir. Onun dışında çıkmanızı isteme gibi bir hakkı yok.
https://www.hukuki.net/hukuk/index.php?article=107
6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkında kanunun 7. maddesinin ilgili fıkralarına göre yeni ev sahibiniz 3 ayrı şekilde tahliye davası açabilir:
(Madde 7-b) Kendisi veya eşi veya çocuklarının ihtiyacı için kira dönemi sonunda (20 Ocak 2009)
(Madde 7-d) Yeni malik olarak bir ay içinde Kendisi veya eşi veya çocuklarının ihtiyacı olduğunu bildiren bir ihtar çekerse satın almadan 6 ay sonra, (satın almadan sonra 1 ay içinde elinizde olacak şekilde ihtar çekilmezse bu hakkını kaybeder)
(Madde 7-e) Kira bedelini vaktinde ödememelerinden dolayı haklı olarak bir yıl içinde kendilerine iki defa yazılı ihtar yapılan kiracılar aleyhine, ayrıca ihtara hacet kalmaksızın, kira dönemi sonunda.
(7-b ve 7-d için kendisi, eşi veya çocuklarının ihtiyacı şarttır. 3 yıl süreyle başkasına kiraya veremez.)
Eski ev sahibinizden yeni ev sahibine ait bilgileri ve evi sattığına dair imzalı bir belge alın. (Eskisinin sattığından emin olmak için) Eski ev sahibi satışı gerçekleştirdiyse ona artık ödeme yapmayın.
Yeni ev sahibi hiçbir şekilde nereye ödeme yapacağınızı bildirmiyorsa (7-d) veya (7-e) uyarınca ihtar çekecektir. İhtarda yeni ev sahibinizin adresi ve kirayı nereye yatıracağınız belirtilir. Nereye yatıracağınız belirtilmezse siz verilen adrese bir ihtar göndererek nereye ödeme yapacağınızın belirlenmesini talep edebilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, kolay gelsin.