Suç duyurusunun geri alınması
merhablar,
yakın birinin tehdit ve hakaret içerikli mektuplarından dolayı suç duyurusunda bulunmuştum 2 yıl önce,arada dosya takibi yaptım tehdit ve hakaret eden kişinin ifadesi alınmamıştı.
bugün polis memuru aradı suç duyurusundan dolayı mahkeme açılmış bu 2.mahkemeymiş gitme zorunluluğum var,
fakat bebeğim olduğu için ben şikayetimden vezgeçmek istiyorum böyle bir hakkım varmı vede karşı tarafın ifadesi alınmadan nasıl dava açılmış bunu anlamadım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
Re: Suç duyurusunun geri alınması
hukukçu değilim sade bir vatandaş olarak fikrim şudur. Mahkemeye gidin ve aradan çok uzun zaman geçtiğini banşınıza tehditlerden ötürü herhangi bir şey gelmediğini şikayetinizden vazgeçtiğinizi belirtin dava düşecektir.
Peki suç duyurusunda bulunulan kişinin savunması alınmadan dava açılabilirmi,
bu konuda bir fikriniz varmı?
Tehdit de hakaret de takibi şikayete bağlı suçlardır, şikayetçi olmadığınızı belirtirseniz dava düşer.
Alıntı:
sadsem rumuzlu üyeden alıntı
merhablar,
tehdit ve hakaret içerikli mektuplarından dolayı suç duyurusunda bulunmuştum 2 yıl önce,
bugün polis memuru aradı suç duyurusundan dolayı mahkeme açılmış bu 2.mahkemeymiş gitme zorunluluğum var,
şikayetimden vezgeçmek istiyorum böyle bir hakkım varmı vede karşı tarafın ifadesi alınmadan nasıl dava açılmış bunu anlamadım.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
TCK.m.73-4 ;Kovuşturma yapılabilmesi şikayete bağlı suclarda kanunda aksi yazılı olmadıkca suctan zarar gören kişinin vazgecmesi davayı düşürür.
Mahkemeye gitmeniz gerekir,ilkine cahırmamış veya polis size ulaşamamış ola bilir haber verememiştir.şimdi zannedrsem ihzaren cahırılıyosunuz gidin ve davacı olmadığınızı söylersiniz.Büyük ihtimalla sanığa ulaşmışlardır.
bugün davaya gittim,
suç duyurusunda bulunduğum kişinin ifadesi alınmamış zaten yurt dışında yazları türkiyeye geliyor hakkında arama kararı var,
şikayetçiyim dedim ilk davada ,şikayetçi değilim diye söylemimi ilerleyen davalardan birinde söyliyeceğim çünkü bu kişinin hakkında bir dava olduğunu öğrenmisini istiyorum.
yalnız ilerleyen davada şikayetçi değilim deme hakkım olabilirmi acaba?