Nafaka ödeme tarihi başlangıcı nasıl olmalı?
Selam
Açtığım boşanma davası reddedildi ve ayrı yaşadığım eşime ve cocuklara nafaka takdir edildi. Ancak Mahkeme nafaka ödeme tarihi bitimi olarak davanın kesinleştiği tarihi belirtti. Şuan dava reddolundu ve kesinleşti. Ayrı yaşadığım eşim nafaka davası ve ardından boşanma davası açtı. Nafaka başlama tarihi olarak benim actığım ve kesinleşen davanın bitiş tarihini talep ediyor. Şu durumda nafaka başlama tarihi kesinleşen mahkeme karar tarihimi olur yoksa yeni açılan nafaka davası tarihimi olur.
Teşekkürler.
Re: Nafaka ödeme tarihi başlangıcı nasıl olmalı. Dava tarihimi, ayrı yaşanmaya başlanılan tarihmi.
Cevap alamadım. Eksikmi yazdım acaba.
Re: Nafaka ödeme tarihi başlangıcı nasıl olmalı. Dava tarihimi, ayrı yaşanmaya başlanılan tarihmi.
musbey,
Yatmak üzereydim,çok takıldığım bu siteye takılıp, yatayım derken;sizin mesajınızla karşılaştım.Hukuka meraklı olmakla birlikte,"HUKUK"un sadece,"H"sinden anlayan biriyim.Buna dayanarak size şunu söyleyebilirim:
boşanma davam reddoldu ama; nafakaya hükmedildi,diyorsunuz.Boşanma olmadan,nafakaya nasıl karar verildi?
İkincisi;Bu ne sinirdir de ,cevap verilmiyor diye sinirleniyorsunuz?Şu işleri,lütfen sakin anlatın.Rica ederiz...Meselâ:Mahkemenin nafaka ile ilgili hüküm bölümünü yazınız ,gibi..
İyi günler...Tabii,mümkünse eğer...
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
musbey,
Yatmak üzereydim,çok takıldığım bu siteye takılıp, yatayım derken;sizin mesajınızla karşılaştım.Hukuka meraklı olmakla birlikte,"HUKUK"un sadece,"H"sinden anlayan biriyim.Buna dayanarak size şunu söyleyebilirim:
boşanma davam reddoldu ama; nafakaya hükmedildi,diyorsunuz.Boşanma olmadan,nafakaya nasıl karar verildi?
İkincisi;Bu ne sinirdir de ,cevap verilmiyor diye sinirleniyorsunuz?Şu işleri,lütfen sakin anlatın.Rica ederiz...Meselâ:Mahkemenin nafaka ile ilgili hüküm bölümünü yazınız ,gibi..
İyi günler...Tabii,mümkünse eğer...
Benim anladığım:
Reddedilen boşanma davası sırasında eş ve çocuklara tedbir nafakası bağlanmış. Boşanma davası kararının kesinleşmesiyle bu tedbir nafakası kesilmiş. Bir süre sonra eş nafaka ve boşanma davası açmış. Nafakanın kesildiği tarihten itibaren nafaka talep etmiş.
Büyük ihtimalle talep tarihinden itibaren nafaka takdir edilir.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Benim anladığım:
Reddedilen boşanma davası sırasında eş ve çocuklara tedbir nafakası bağlanmış. Boşanma davası kararının kesinleşmesiyle bu tedbir nafakası kesilmiş. Bir süre sonra eş nafaka ve boşanma davası açmış. Nafakanın kesildiği tarihten itibaren nafaka talep etmiş.
Büyük ihtimalle talep tarihinden itibaren nafaka takdir edilir.
SAKAR
Yanlış anlaşıldım sanırım. Asla sinirlenmemiştim "cevap alamadım" derken.
Demek istediğim; eksik anlatmış olabilirim düşüncesiydi.
Ayrıca benim davam reddedildi; karar kesinleşti dava sürecinde hükmolunan nafaka da karar kesinleşene kadar olduğu için nafaka da sona ermiş oldu.
Karşı tarafca açılan yeni nafaka davası (ayrı yaşıyoruz) başlama tarihi:
_Kesinleşen diğer mahkeme tarihimi olur (bu tarihten talep edilmiş)
_Dava açılan tarihmi olur.
Yanlış alıntı için özür dilerim.
Büyük ihtimalle talep tarihinden (davanın açıldığı tarihten) itibaren nafaka takdir edilir.