Merhabalar,
Emekli maaşına haciz geldiğini forumlarınızdan okudum.Benim merak ettiğim konu şu emekli maaşında Emekli Sandığı , Bağkur veya SSK ayırımı var mı? Yoksa hepsine haciz gelebilir mi?
Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkur ederim.
Printable View
Merhabalar,
Emekli maaşına haciz geldiğini forumlarınızdan okudum.Benim merak ettiğim konu şu emekli maaşında Emekli Sandığı , Bağkur veya SSK ayırımı var mı? Yoksa hepsine haciz gelebilir mi?
Vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkur ederim.
Böyle bir ayırım var ancak buna rağmen hepsine haciz gelebilir. Ayırıma göre gerekli itirazları yaparak kaldırabilirsiniz
Merhabalar,
Emekli maaşına haciz geldiğini forumlarınızdan okudum.Benim merak ettiğim konu şu emekli maaşında emekli sandığı , bağkur veya ssk ayırımı varmı? Yoksa hepsine haciz gelebilirmi?
Slm,
Sorunuza göre, Evet haciz konuyor yanlız ssk ve bağkur maaşlarına konan hacizler itiraz halında kaldırılıyor.
Emekli sandığının Emekli maaşına konan haciz itiraz halindede kaldırılma imkanı yoktur.
Tabi bu arada ,her ücün dede haciz konmuycak durumlar mevcuttur,(Dul,Yetim,Şehit,v.b) gibi maaşlarda.
ben sitede aradım ama tam cevabı bulamadım,
bu konuyla ilgili olduğunu düşünüyorum,
emekli bir adam 3 bankadan kredi almış ödememiş, 5 adet çeşitli miktarladarda çek kesmiş ödememiş,
maaşına haciz kararı verilmiş ama onada itiraz etmiş ve haciz kararı kaldırılmış,
böyle birşey nasıl olabilir? yada itiraz gerekçesi ne olabilir ki? kaldırılsın,
SSK ve Bağ-kur'dan alınan emekli maaşlarının, ancak kişinin geçimine ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaya yettiği görüşünden dolayı, bu maaşlar üzerine haciz konulduğunda, itiraz halinde bu haciz kaldırılabiliyor.
Bahsettiğiniz olayda, borç, varsa emekli adına kayıtlı menkul ve gayrimenkullerin haczi ve satışı ile tahsil edilebilir.
Teşekkürler Aslı hanım,
Ama merak ettiğim konu, bu kişi adına taşınmaz hiçbirşey yokken (yani işi kılıfına uydurmuş) ve resmi olarak borçlu olduğu ispat edildiği halde nasıl olurda buna bile itiraz edip maaş almaya devam eder?
Birde alacaklılar borcu bu durumda kimden tahsil edecekler?
SSK ve Bağkur yasalarına göre emekli aylıklarına nafaka dışında haciz işlemi yapılamıyor.Yapılmış ise İcra Hukuk Mahkemesi'ne yapılan itirazdan sonra kaldırılabiliyor.
Yeni yasada da eklenen ifadelerle bu uygulama devam edecek.
Emekli kişilerle kurulacak ticari ilişkilerde, bu kuralın bilinmesi ve ona göre davranılması gerekiyor.
bu durum yanlış değilmi sizce?
o zaman benim babamda emekli, adına şirket kurayım, 30.000 ytl kredi alayım çeşitli bankalardan. Bir o kadarda piyasaya çek keseyim, sonrada işimi kılıfına uydurup üzerinde taşınmaz ne varsa çıkartayım.
bu durumda kim ödeyecek bu parayı?
ödemeden aciz vesikası alıp vergiden düşerler, yani halk öder