37 senelik ecrimisil istegi
Milli emlak dairesi baskanlıgı mülkiyeti hazineye ait tasınmaz malın apartman gırıs merdıvenı yaptıgımzdan dolayı bızden 37 yıllık ecrimisil talep etmektedır fakat bız bu merdıveni 7 sene once yapmıs ve ust sokak baglantısı olarak butun mahale halkı tarafından kullanılmaktadır .
1-bu ecrimisili geriye dönük 37 sene isteme hakkı varmı (ben 5 sene dıye duyumum var)
2- buna nasıl bır ıtıraz dılekcesı yazabılırız ornek verırsenız mınettar oluruz
saygılarımla
Re: 37 senelik ecrimisil istegi
Borçlar kanunu 126.madde:Kiralarda zaman aşımı 5 yıl dır.Tebliğ edilmemiş kira alacağında 5 yıldan öncesini isteyemezler.Aynı kanunun 140.maddesine göre zamanaşımını iddia etmezsen,zamanaşımı düşmez.
Ayrıca sözünü ettiğiniz Amme Alacağı ile ilgili olarak 6183 sayılı kanunun 102. maddesine de bakınız.Orada da 5 yıl der..
İyi günler...
ılgınız icin cok cok tesekkürler
Suat Çelik Kardeş,teşekkürün için "Birşey değil" diyeyim.Konuyla ilgili bir olayı da anlatmam gerekiyor.
Hayatımın hiçbir döneminde ecrimisille işim olmadı.Geçenlerde bulunduğum Toprak ve Tarım Reform bölgesindeki köylülere Mal müdürlüğünce 8 er yıllık ecrimisil ödeme emirleri tebliğ edildi.Ben de "Hukuka meraklı" biri olarak bu konuyu bir araştırayım dedim.Sözünü ettiklerim dışında,Reform Kanunuyla da ilgili
başka bir madde de bulmuştum.Bu bilgilerimden emin olabilmek için de bu sitede "Toprak reformu bölgesinde ecrimisil" konusunu açmıştım.Cevap alamadım.
Bazı köylülere tebligattan sonra,itiraz süresi içinde itiraz dilekçeleri yazıverdim.Kimisi Toprak ve Tarım Reformu Kanununa göre,kimisi Kira Kanununa göre,Kimisi de Amme Alacakları Tahsil Usulü Kanununa göre itiraz etmiş oldu(?).
En son daire içinden aldığımız haber:"Ecrimisillerde hiç bu kadar itirazla karşılaşmamıştık,öncekileri iptal edip,yeniden ve yeni tutarlarla tebligat yapalım"
Hoş birşey değil mi?....
merhaba
önceki gün ist.valiliği defterdarlık milli emlak dairesinden 1997-2007 yılları arası son 10 yıllık süre için tarafımıza 24.000 ytllik ecrimisil ihbarnamesi geldi
halbuki 1979 dan beri aynı hazine arsasında oturuyoruz ve
2981 sayılı kanuna göre tapu tahsis belgemiz var tüm vergileride düzenli şekilde ödüyoruz.
ihbarname için 30 günlük itiraz süremiz başladı bu durumda neler yapmam lazım nasıl bir itiraz dilekçesi hazırlamalıyım
dilekçemin sonucu olumlu olurmu idare mahkemesinide başvurma hakkım varmı.
konu hakkında uzman avukatlardan bilgi desteği bekliyorum örnek emsal kararlardanda bahsederseniz çok sevinirim
Yukarıda verilmiş cevapları okuyun:
Alıntı:
sakar rumuzlu üyeden alıntı
Borçlar kanunu 126.madde:Kiralarda zaman aşımı 5 yıl dır.Tebliğ edilmemiş kira alacağında 5 yıldan öncesini isteyemezler.Aynı kanunun 140.maddesine göre zamanaşımını iddia etmezsen,zamanaşımı düşmez.
Ayrıca sözünü ettiğiniz Amme Alacağı ile ilgili olarak 6183 sayılı kanunun 102. maddesine de bakınız.Orada da 5 yıl der..
İyi günler...