Ben askeriyede muvazzaf bir rütbeliyim.TSK' dan ayrılmak istiyorum.Din değiştirmek ihraç nedeni olarak sayılabiliyor mu?
Printable View
Ben askeriyede muvazzaf bir rütbeliyim.TSK' dan ayrılmak istiyorum.Din değiştirmek ihraç nedeni olarak sayılabiliyor mu?
Yaziklar olsun ya bu duruma sebebiyet verenlere...
Hukuken tabi din değiştirdiği için kimsenin ilişiği kesilmez. Fakat bence silahlı kuvvetler gibi bir kurumda ne bileyim bir budist subay veya astsubayın bulunması pekde uygun olmaz. Eğer nüfus cüzdanındaki haneyi budist olarak değiştirirseniz belki YAŞ'ta falan ilişiğiniz kesilebilir. Tabi herşey üst komutanlığın bu olayı nasıl takdir edeceğine bağlı. Hiçbir işlem yapmayabilirlerde. Silahlı kuvvetlerden ayrılmayı kesin kafaya koyduysanız denenebilir.
Yalan yanlış fikirler vermeyelim yol gösterme adına hata yapmayalım. TSK Laik demokratik sosyal bir hukuk devleti olan TC silahlı kuvvetleridir. LAİK devlet ilkesinin en önemli unsuru kişilerin dininin sorgulanamayacağı hususudur. Bu net gerçekten dolayı ateist dahi olsanız değişen bir durum olmaz.
T.S.K.'nin bir personeli olduğunuz için o kurumu temsil etmektesiniz.Kurumun temsilcisi olarak lekeleyici,kurumun toplumdaki haysiyetli intibasına zarar verici bir disiplinsizlik hareketi içinde bulunmadığınız sürece ordu tarafından ihraç edilmezsiniz.Net bir tarih verememekle beraber,önceleri yabancı uyruklu bayanlarla evlenen subayların ihracı söz konusuydu;ancak şu an evlenilen kişinin ordu tarafından araştırılması ve onayıyla subaylar görevlerine devam edebilmekteler.Askeri Ceza Kanunu'na göre içki,kumar gibi kötü alışkanlıkları çalıştığı kurumun da onurunu zedeleyecek duruma getirmiş kimselerin ilişiği ordu ile kesilir.Bunun dışında ordudan ayrılabilmek için tek yol vardır:firar.Sizin T.S.K. personeli olarak gerek din gerekse diğer konulardaki kişisel tercihleriniz lail,demokratik devlet yapısının bir kurumu olan T.S.K.'yı bağlamaz ve bu neden ihraç nedeni olamaz.
mrb rodion
Evli değilseniz yabancı bir kadınla evlenmeyi deneyin, bu şekilde atılırsınız. Evliyseniz ve eşiniz açıksa başını kapatsın hatta çarşafa girsin. Bu şekilde de kendinizi irticai faaliyetten attırabilirsiniz. Detaylı bilgi almak, konuşmak isterseniz MSN adresimden bana ulaşın. Kolay gelsin. Ama eğer çok zor şartlarda değilseniz TSK dan ayrılmanızı da önermem size. Çok geniş imkanlar var.
Yanlış anlaşılma olabilir o nedenle geri alıyorum hikayeyi.