PTT den çekilmeyen kira bedeli ve sonrasında icra
Sayin Adalet bekcileri benim ve ailemin bir sorunu var
2006 - 2007 Senesi ve 2008 1. ve 2. aylarini PTT (Konuta Teslim) olarak ev sahibimizin ikametgah ettigi adresine duzenli olarak yatirıyoruz.Fakat Ev sahibimiz PTT den parayi geri cevirmis ve bizi icra ya verdi.
Icra mudurlugunden gelen yazida bizim Aylik kiramizi yatirdigimiz kiralar yer almiyor aylik kirayi fazladan yazmis ve total de istedigi para bizim 2 senedir Yatirdigimiz kira bedelinden 3 milyar fazla Ayrica Ev sahibimiz bunun sebebinide Icra mudurlugunden gelen yazida Sözlü Olarak yapılan Kira Anlaşması olarak nitelendirmiş ,
Bizim 2002 Senesinde yapılmış ve devam etmekte olan bir kontratımız var.Kira artışları da kontrat üzerinden yapılmıştır.Biz Icralık olduğumuz ve Temerrut e düşmemek için geri dönen paraları kendi ikametgah ettiğimiz PTT şubesinden çektik ve icra dosyasına yatırdık bundan sonraki gelişmeler ne olacak? .
Birde Ev sahibimiz 2008 1. ve 2. ay ını dün öğrendik PTT den Bahçelievler Şubesinden Çekmiş Yani benim sormak istediğim şu Kira bedelini beğenmeyip geri çeviren ve daha sonrasında İcra ya verip Kendi rakamlarını bizden talep eden ev sahibinin ne yaptığını çözemiyorum " Ev sahibi ile aramızda Sözlü olarak kira anlaşması değil Kontrata dayalı kira anlaşması vardır" yani icra kağıdında yazılı olan Sözlü olarak kira anlaşması bu durumda geçersiz sayılırmı?
Siz saygı değer Avukatlarımıza bu konuyu sormak istiyorum benim yaşım küçük ama birşeyleri ibra edebiliyorum.
Re: PTT den çekilmeyen kira bedeli ve sonrasında icra
İcra dairesinden gelen tebligatı aldıktan sonra 7 gün içinde itiraz hakkınız olduğu üzerinde yazar. 7 gün içinde yazılı kira sözleşmeniz olduğunu, gerçek kiranızın ne kadar olduğunu ve gönderdiğiniz kira bedellerinin reddedildiğini (PTT makbuzlarının fotokopisi) ifade eden bir dilekçeyle ödemeniz gereken kiradan fazlasına itiraz edebilir ve itiraz etmediğiniz kısmını icraya yatırabilirdiniz.