Telefonda ölümle tehdit ve küfür
Öncelikle foruma yeni üye oldum ve tehditle ilgili diğer konuları okudum. Ancak benimkine benzer pek bişey bulamadım ve tatmin olmadım o konulardan.
Neyse, konuya gelelim. 2 aydır birlikte olduğum kız arkadasım haftasonu telefonunu kapadı. Pazar gecesi aradğımda telefon çaldı ve babası açtı, bana direk küfür etti, "vurdurturum" şeklinde defalarca tehdit etti. Okuldan attıracağını söyledi, okulla ilgili hiç bişey olmamasına rağmen. Kızıyla ufak bi tartışma yaşamıştım, daha sonra msnde, telefonu açmazsa evine gelip annesiyle babasıyla konuşacağımı ve yalan söylediğini onlara anlatacağımı sölemiştim, belki cep telefonundan mesaj da atmışımdır. Bana bunun tehdit olduğunu söylediler ancak bundan başka hiçbişey demedim, sadece evine gelirim, ailenle konusurum demek tehdit midir sizce? Bana kızı sürekli rahatsız ettiğimi ve peşinden koştuğumu söylediler, elimde delil ve şahitler var birlikte olduğumuza dair. Şimdi babasıyla ilgili şikayette bulunmak istiyorum, ne yapmam gerekir, cep telefonundan tehdit ispatlanabilir mi? Ve sizce bu konuda hatam var mı ? Teşekkür ederim şimdiden..
Bu arada kızın babası öğretmen.
Re: Telefonda ölümle tehdit ve küfür.
Babasıyla yaptığınız konuşmanın kaydı olmadığına göre siz babası hakkında suç duyurusunda bulunsanız bile bir sonuç çıkacağını sanmıyorum. Tersindede dediğiniz gibiyse sizinle ilgilide bir suç oluşmamış gibi gözüküyor. Olayı zaman bırakmakta yarar var. Eğer kız arkadaşınızla ufak bir tartışma yaşadıysanız ve ciddi olarak barışmayı düşünüyorsanız zaman içerisinde bu olay kendiliğinden çözülür.
Dediğim gibi oldu herşey, barışmak gibi bi derdim yok fakat aldığım tehdit sinirlerimi bozdu, okulumu etkileyecek.. Teşekkür ederim cevabınız için.
hatalı ileti olduğundan (mükerrer) sildim.
merhabalar,,
dün öğlen Halamın kocası eniştemle aramızda ufak bir tartışma geçti,evlerimiz altlı üstlü,,ara sıra aramızda küçük problemler ve tartışmalar oluyor..tabi asla fiziksel müdahale ye kadar gitmiyor..eniştenin oğlu emniyet amiri bir ilçede..Babasıyla tartıştığımızı duyunca dün gece telefonla beni aradı ve şöyle sözler sarfetti bana;'senin ayağına sıkarım,,İstanbul'a gelirim şimdi,,bu sana son uyarım,,ve buraya yazamayacağım türden daha ağır ithamlar'..ben kendisine babasıyla aramızda olan biteni anlatmak istesemde o beni susturmayı yönelik laflar etti,,konuyu uzatma gibilerinden kelimeler söyledi..ben hiçbir şekilde küfür,kötü söz söylemedim yine de..
benim sadece söylediğim İstanbul a geliyorsan gel dedim..benim kimseden korkum yok dedim..
Ben bu olayı Mahkeme'ye taşımak istiyorum,,maddi tazminat davası ya da bu kişiye yaptırım uygulanması gibi cezalar verilmesini istiyorum(rütbe düşürmek gibi)..sizce bir sonuç elde edebilirmiyim?mahkeme telefon kayıtlarını inceleyebilirmi?(ayrıca yararı olacaksa yazayım beni kendi özel cep telefonundan ev telefonumuzu aradı)
mesajımı cevaplandıracak olan hukuk adamlarına şimdiden teşekkür ederim..
Alıntı:
ahmet aykac rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar,,
dün öğlen Halamın kocası eniştemle aramızda ufak bir tartışma geçti,evlerimiz altlı üstlü,,ara sıra aramızda küçük problemler ve tartışmalar oluyor..tabi asla fiziksel müdahale ye kadar gitmiyor..eniştenin oğlu emniyet amiri bir ilçede..Babasıyla tartıştığımızı duyunca dün gece telefonla beni aradı ve şöyle sözler sarfetti bana;'senin ayağına sıkarım,,İstanbul'a gelirim şimdi,,bu sana son uyarım,,ve buraya yazamayacağım türden daha ağır ithamlar'..ben kendisine babasıyla aramızda olan biteni anlatmak istesemde o beni susturmayı yönelik laflar etti,,konuyu uzatma gibilerinden kelimeler söyledi..ben hiçbir şekilde küfür,kötü söz söylemedim yine de..
benim sadece söylediğim İstanbul a geliyorsan gel dedim..benim kimseden korkum yok dedim..
Ben bu olayı Mahkeme'ye taşımak istiyorum,,maddi tazminat davası ya da bu kişiye yaptırım uygulanması gibi cezalar verilmesini istiyorum(rütbe düşürmek gibi)..sizce bir sonuç elde edebilirmiyim?mahkeme telefon kayıtlarını inceleyebilirmi?(ayrıca yararı olacaksa yazayım beni kendi özel cep telefonundan ev telefonumuzu aradı)
mesajımı cevaplandıracak olan hukuk adamlarına şimdiden teşekkür ederim..
O kötü sözleri buraya yazmanıza hiç bir gerek yok. Bölgenizdeki savcılığa ilgili kişinin size sarfettiği hakaretleri, tehditleri vs. yazan bir dilekçe ile başvurun. Karşı tarafın kimliğini, adresini ve telefonunu da vermeyi unutmayın. Savculuktan telefonunuzun dinlenmesini de talep ediniz. Tazminat Davasına gelir isek; o kişinin size sözlü saldırıda bulunduğunun kanıtlanması gerekecektir. O yüzden açacağınız ceza davasının yani savcılığa başvurunuzun lehinize sonuçlanmasını bekleyin derim ben. Çünkü elde sizin isnadınızdan başka somut delil yoktur. Mahkemede eniştenizin çocuğunun da evet hakaret ve tehdit ettim diyeceğini de düşünmüyorum. O yüzden siz şikayetinizi yapın savcılığa ve sonucu bekleyin.
Alıntı:
Oğuzhan Dayar rumuzlu üyeden alıntı
O kötü sözleri buraya yazmanıza hiç bir gerek yok. Bölgenizdeki savcılığa ilgili kişinin size sarfettiği hakaretleri, tehditleri vs. yazan bir dilekçe ile başvurun. Karşı tarafın kimliğini, adresini ve telefonunu da vermeyi unutmayın. Savculuktan telefonunuzun dinlenmesini de talep ediniz. Tazminat Davasına gelir isek; o kişinin size sözlü saldırıda bulunduğunun kanıtlanması gerekecektir. O yüzden açacağınız ceza davasının yani savcılığa başvurunuzun lehinize sonuçlanmasını bekleyin derim ben. Çünkü elde sizin isnadınızdan başka somut delil yoktur. Mahkemede eniştenizin çocuğunun da evet hakaret ve tehdit ettim diyeceğini de düşünmüyorum. O yüzden siz şikayetinizi yapın savcılığa ve sonucu bekleyin.
teşekkür ederim ilginiz için..bir soru daha sormak istiyorum..Savcılığa başvuru yaptığım zaman Savcılık ya da mahkeme bana edilen hakaret vs. içeren dünkü konuşma kayıtlarını bulabilir mi?yoksa bundan sonra ki telefon konuşmalarımı mı kayıt altına alabilirler?
Alıntı:
ahmet aykac rumuzlu üyeden alıntı
teşekkür ederim ilginiz için..bir soru daha sormak istiyorum..Savcılığa başvuru yaptığım zaman Savcılık ya da mahkeme bana edilen hakaret vs. içeren dünkü konuşma kayıtlarını bulabilir mi?yoksa bundan sonra ki telefon konuşmalarımı mı kayıt altına alabilirler?
Dünkü kayıtları bulamazlar. Bundan sonra yapacağınız konuşmalar kayıt altına alınır ve talebiniz doğrultsunda tarafınıza bir gizli(numarası gözükmeyen) çağrı yapılırsa; bu çağrının kaynağını bulabilirler. Ayrıca bu takipler gizli yapılacaktır.
Sizi aradığı tarihleri savcılığa bildirdiğiniz takdirde, birkaç aylık geçmişe dönük kayıtlar çıkarılabiliyor. İddialarınızı şahitle de desteklemenizi öneriyorum.
Alıntı:
av.gunnursancak rumuzlu üyeden alıntı
Sizi aradığı tarihleri savcılığa bildirdiğiniz takdirde, birkaç aylık geçmişe dönük kayıtlar çıkarılabiliyor. İddialarınızı şahitle de desteklemenizi öneriyorum.
çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için..