Anlaşmalı Boşanma Nafaka İptali
Merhaba forumda aratmama ragmen istedigim tarzda cevap bulamadım.
Beni size sorum şu;
Ben 2005 yılında Avukatla konuşarak eşimden anlaşma karşılığı boşandım.2 yıl evli kaldım çocugumuz yok davayı ben açtım.Şuan kendisinie nafaka ödüyorum.Tekrar bir evlilik yapmak istiyorum.Hayat standartları buna izin vermiyor.Askeri ücretle geçiniyorum.Boşandığım eşim sigortasız olarak çalışıyor diye duydum.Bu durumda eşime her ay ödediğim 100 ytl nafakayı ben nasıl iptal ettirebilirim.Bu şekilde itiraz olabilirmi.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.Kolay gelsin...
Re: Anlaşmalı Boşanma Nafaka İptali
bayansan olur erkeksen olmaz
Alıntı:
good79 rumuzlu üyeden alıntı
bayansan olur erkeksen olmaz
Arkadaşlar açıklamalı bir cevap alamadım.Hiç bişey yapamayızmı bu konu hakkında bu arada ben bay'ım...
Anlaşmalı boşanmada nafaka, tazminat, velayet gibi her türlü konularda anlaşıldığını ifade eden bir protokolün kabul edildiği iki taraf tarafindan hakim huzurunda söylenir.
Daha sonra bu protokole aykırı düzenleme talebinde bulunursanız, eski eşinizi ikna etmediğiniz takdirde bunun kabul edilme ihtimali pek yok.
Alıntı:
Selcuk. rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba forumda aratmama ragmen istedigim tarzda cevap bulamadım.
Beni size sorum şu;
Ben 2005 yılında Avukatla konuşarak eşimden anlaşma karşılığı boşandım.2 yıl evli kaldım çocugumuz yok davayı ben açtım.Şuan kendisinie nafaka ödüyorum.Tekrar bir evlilik yapmak istiyorum.Hayat standartları buna izin vermiyor.Askeri ücretle geçiniyorum.Boşandığım eşim sigortasız olarak çalışıyor diye duydum.Bu durumda eşime her ay ödediğim 100 ytl nafakayı ben nasıl iptal ettirebilirim.Bu şekilde itiraz olabilirmi.
Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkürler.Kolay gelsin...
Valla hiç bir şekilde iptal ettiremezsiniz ancak eşinizin ayaklarına kapanıp yalvarmanızdan başka hiç bir şansınız yok :o siz ödemeye devam eşinizde çatır çatır yemeye devam:rolleyes: