Bu olay bir arkadaşımın başına geldi.
Çok iyi tanımadıgı birine zor durumda oldugu için 1120 ytl borç vermiş banka yoluyla, fakat borç verdiği kişi borcunu ödememiş.
Nasıl bir yasal yol izlemeli?
Printable View
Bu olay bir arkadaşımın başına geldi.
Çok iyi tanımadıgı birine zor durumda oldugu için 1120 ytl borç vermiş banka yoluyla, fakat borç verdiği kişi borcunu ödememiş.
Nasıl bir yasal yol izlemeli?
Arkadasiniz borc verdigi kisiye icra dairesinden borc verdigi tutarda odeme emri gonderterek ilamsiz takip yapabilir.
konuyu nereyhe yazacağımı bilmeden buray ayazıyorum lütfen bana yardım edin
çinde yaşayan bir kişiyle tanıştım.başka bir arkadaşın referansıyla bu adamla iş yapmak istedim.bana çinden telefon yaptırıp göndereceğini ve bunun için 3000 dolar peşinat ödemem gerektiğini ve kalanında mal tesliminde ödemem gerektiğini söyledi.parayı çinde kendi adına havale yapmamı istedi.bende içime bir kurt düştü ve kendisine havale yapmadımTürkiyede bir hesap numarası vermesini istedim.bana istanbuldaki abisinin hesap numarasını verdi.telefonunuda.abisini aradım parayı banka yoluyla internetten ef yaptım.Eft yaparkende dekonta acıklama kısmına ''Yusuf............'a borç olarak verilen''diye not düştüm.sonrasında mallar gelmedi.gümrüğe yakalandı vs vs .ben bu adamın beni dolandırdığını düşünmeye beşladım.Paranı bugün göndericem yarın diy ediye 2 ay gecti.artık ödemeye niyetinin olmadığını düşünüyorum.Parayı gönderdiğim abisine telefon ettim.kardeşimin işleri beni ilgilendirmez ben aracıyım parayıda daha sonra ona gönderdim dedi.
şimdi ben üzerine borç olarak verilen para olarak not düştüğüm dekontle birlikte icra takibi yaptırabilirmiyim.Parayı gönderiğim şahsın bana borçlu olduunu elimdeki bu dekonta dayanarak ispat etmem mümkünmüdür.Para 3850 ytl.