Kızımın velayetini nasıl alabilirim?
2005 senesinde eşimle şiddetli geçimsizlik nedeniyle anlaşmalı boşandık.2004 yılı doğumlu kızımın velayetini annesi aldı.Bana da düzenli olarak görme izni verildi.Başlarda kızımı düzenli görebiliyordum.Fakat son 6 aydır kızımı göremiyorum nedeni ise evini şehir dışına taşımış ve evli bir adamla beraberlik yaşıyor.Bunu biliyorum bana kendileri söyledi.Bende ne bir telefonu ne bir adresi var.Savcılık a müracaat ettim takipsizlik kararı verdi.Elimde hiçbir iz yok onlarla ilgili.Annesi mahkeme kararından hiç bir karara uymuyor.
Şimdi kızımı nasıl görebilirim ve kızımın velayetini nasıl alabilirim. Beraber yaşadıgı adam aksi biri kızımı daha önceleri dövmüş(gördüğümde kızımın suratında iz vardı ve hastaneden rapor aldım şikayet etmeme fırsat olmadan adresini değiştirmiş ve hiçbir şekilde ulaşamadım)eğer kanunlara uymadığı için ceza verilir mi nasıl bir yaptırım uygulatabilirim?
Re: Kızımın velayetini nasıl alabilirim?
Şikayetiniz kişinin adresine bağlı bir olay değildir. Anlatımınız doğruysa bir avukat aracışığı ile kanuni girişimleri bir an önce yerine getirmenizde özellikle kızınız açısından büyük yarar vardır.
evet anlattıklarım kesinlikle doğru.kızım daha benim onun babası oldugumu bile bilmiyor.bu nasıl bir acı tarifi imkansız.ama bunu kanunlara anlatamıyorum
Alıntı:
yavuz7172 rumuzlu üyeden alıntı
evet anlattıklarım kesinlikle doğru.kızım daha benim onun babası oldugumu bile bilmiyor.bu nasıl bir acı tarifi imkansız.ama bunu kanunlara anlatamıyorum
Dostum seni anlıyorum, sahipsiz mayın gibi dolaşan birsuru ruh hastası kadın var, biz erkeklere denk gelen ve kanunlardaki ana sevkati ilkesini istismar etmelerine maalesef kanunlar ve hakimler musaade ediyorlar.
Sen şiddet uygulasan (kızını alıp kacırsan) suclu olursun....
Kızımı bir türlü göremiyorum.
2005 senesinde eşimle anlaşarak boşandık.kızım 1,5 yaşında idi.velayet anneye kaldı.İlkzamanlarda kızımı görebiliyordum kanunlar çerçevesinde.şimdi ise birbaşka birisi ile yaşıyor ve şehirdışında kimseye adresini vermemiş.ne yaptıysam kendisine ulaşamıyorum.elimde kızıma yaşadıgı adamın dövdüğünden dolayı darp raporu var.kızımın velayetini almak istiyorum ama adres yok nasıl hareket etmem lazım.savcılıga şikayette bulundum fakat takipsizlik kararı verildi.ne yaptıysam kızıma ulaşamıyorum.bana yol gösterirseniz sevinirim.
Re: kzımı birtürlü göremiyorum.
Darp raporunu ne şekilde ele geçirdiniz?
Bence;
Bulunduğunuz ilin Aile Mahkemesi Hakimine başvurun.
Kızınızın darp raporunu başvurunuza ekleyin.
4320 Sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanundan kızınızın yararlanmasını istediğinizi belirtin. Kızınız şiddet görüyorsa bu kanun çerçevesinde Hakim bazı koruma tedbirleri alacaktır. Bulamadığınız adresi de böylece mahkeme kanalıyla araştırıp bulmuş (ki umarım bulunur) olursunuz.
Bilahare velayet için başvurun.