-
Evlenme Yardımı Hk.
Merhabalar ;
Nişanlımın babası iki sene önce vefat etti. Babasının maaşının 3'te 2'sini annesine, 3'te biri kendisine bağlandı. kendisine bağlanan aylık tutarı 160 ytl civarında. Evlenme yardımı için başvurduğumuz takdirde bildiğim kadarıyla 160 * 24 tutarında yardım alabiliyoruz. Fakat sorum şu ki bu yardımı alırsak annesinin maaşında ne gibi bir kesinti olur ? Çünkü bugün bize ulaşan bir bilgi, bu yardımı aldığımız takdirde annesinin maaşının 2 sene boyunca kesintiye uğrayacağı, eğer yardımı almazsa, kendisine bağlanan aylığında annesine bağlanacağı ve artış olacağı yönünde. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
Re: Evlenme Yardımı Hk.
Sizinde belirttiğiniz gibi çeyiz yardımı= 24x NİŞANLIZIN ALDIĞI YETİM MAAŞI olacaktır.
Bu durumda nişanlızın annesinin aldığı maaş etkilenmez.
Başka çocuk yok ise,yardımı almaması durumunda nişanlızın aldığı miktar , annesinin çalışıp çalışmadığı veya bir kurumdan aylık alıp almaması,maaş alan başka çocukların olup olmaması durumlarına göre değişen oranlarda annenin maaşına ilave olabilir.
-
İyi günler benim anneannem ölen oğlu nedeniyle SSK'dan ölüm aylığı alıyor, aynı zamanda ölenin kızı da ölüm aylığından faydalanıyor, ancak kız 2007 yılı eylül ayında evlendi. Kızın resmen evlenmiş olmasına rağmen anneannemin maaşında bir artış olmadı, bu sebeple SSK'ya yaptığımız şifahi başvuru neticesinde görevli, evlenen kızın evlenme yardımından yararlanması nedeniyle 2 yıl boyunca anneannemin maaşında bir artış olmayacağını, 2 yıllık süre dolduktan sonra artışın verilmeye başlayacağını söylediler. 506 sayılı kanunun EK 12. maddesinde evlenme yardımından bahsediliyor ancak artışın 2 yıl sonra olacağı hususuna değinilmemiş. Şimdi, ben SSK'ya yazılı olarak başvuracağım ancak görevlinin söylediği tamamen kendi uygulamaları mı, yoksa mevzuatta böyle bir düzenleme var mı? kafamı karıştırdı. Ben mevzuatta görevlinin bahsettiği duruma ilişkin bir düzenlemeya rastlamadım, bu konuda bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. Şimdiden teşekkürler...
-
selamlar
benimde sorunum aynı aslında
babmızdan yetim aylığı alıyoruz 3 kardeşiz gelecek ay ablam evleniyor evlilik yardımı alabilirmiyiz alırsak annemin maaşında azalma yada almazsak annemin maaşında artış söz konusu olurmu?
yukarıdaki mesajdan anladığım kadarıyla etkilememesi lazım ama yinede emin olmak istiyorum. Ayrıca başvurudan ne kadar süre sonra yardım alınabiliyor ve alınması için nikah yapılmış olma şartı var mı?
cevaplarsanız sevinirm.
Saygılar
kolay gelsin
-
Evlilik yardımı 2yıl boyunca alınabilecek olan maaşın toplu ödenmesidir.Bu nedenle diğer hak sahiplerinin maaşına olacak etki 2 yıl sonra olacaktır.
Evlenme yardımından yararlanılabilmesi için, bir dilekçe ile birlikte evlendiği tarihi gösterir nüfus kayıt örneği veya evlenme cüzdanının bir örneğinin kuruma gönderilmesi, gerekmektedir.
-
cevap için teşekkürler
yanlız 2 yıl sonra annemin maaşında bir kesinti mi olacak olacaksa ne kadarlık bir kesintidir bu?
teşekkürler
-
Annenizin aylığında değişiklik olmayacak,yetim aylığı almaya devam eden kardeşlerin paylarında artış olacak.
-
ilgilendiğiniz için teşekkür ederim
kolay gelsin