Türk Silahlı Kuvvetlerinden İlişik Kesilmesi
Ben Turk Silahli Kuvetlerinde Subay Olarak Gorev Yaparken Gorevimden Ayrildim Tabi Bu Mumkun Degil Normal Sartlarda Elini Kolunu Sallayarak Vben Ayriliyorum Diyemiyorsun Bende Firar Ettim .
Benim Sorum Bu Konuda Hapis Yatmdan Ilisigimi Kesebilirmiyim Ayrilan Arkadaslardan Gordugum Ve Duydugum Genelde 1 Yil Hapis Cezasi Ve 120 Gun Yatar Aliyorlar Ve 120 Gun Hapisi Muteakip Tamamen Ilisikleri Kesiliyor...
Hapis Yatmadan Ilisik Kesilebilirmi Bu Konuda Beni Tesmiletmek Isteycek Avukat Arkadaslar Mevcut Mu .....
Simdiden Vereceginiz Bilgiler Icin Tesekurler
Re: TURK SILAHLI KUVVETLERINDEN ILISIK KESILMESI
Firar salt askeri suç olup para cezasına dahi çevrilemez . Subay olduğunuza göre mecburi hizmeti bilirsiniz önce bu süreyi tamamlayın sonra hapis yatmadan ayrılma formüllerini öğrenin öncesi mümkün değil... Ölüm hariç. Tabiiki birde tam noktasında yabancıyla evlilik... Ama tam noktasında.
Re: TURK SILAHLI KUVVETLERINDEN ILISIK KESILMESI
Yabancı ile evlilik nedeniyle eskisi gibi ilişk kesilmiyor o yol kapalı gibi.Şimdi moda ticaret yapmak.Firar dan kesin ceza alınır ve yatılır.Ayrıca süre dolmadığı için okul için yapılan masrafların geri ödenmesi söz konusu.
Re: Türk Silahlı Kuvvetlerinden İlişik Kesilmesi
Tangör Evren:"Firar salt askeri suç olup para cezasına dahi çevrilemez . Subay olduğunuza göre mecburi hizmeti bilirsiniz önce bu süreyi tamamlayın sonra hapis yatmadan ayrılma formüllerini öğrenin öncesi mümkün değil... Ölüm hariç. Tabiiki birde tam noktasında yabancıyla evlilik... Ama tam noktasında" demişsiniz
Evren Tangör bey; Subaylıktan firar eden arkadaşımın cezası para cezasına çevrildi. Bu konuda kendisi emsal teşkil edermi?
Ayrıca bu konuda başlık ta açtım. Yorumlarınız benim için önem teşkil ediyor...
İlginize teşekkür ederim...
[QUOTE=ex_sovalye;128217]
Evren Tangör bey; Subaylıktan firar eden arkadaşımın cezası para cezasına çevrildi. Bu konuda kendisi emsal teşkil edermi?
Bu mümkün değil.Firar suçumum cezası paraya çevrilmez.
Sayın yld19sm ve Evren Tangör Bey,
Öncelikle bilgilendirdiğiniz için sizlere teşekkür ederim. Ve bu arkadaşla tekrar konuştum.
Kendisinin subaylıktan ayrılması, izinden dönmeden firar etmesi şeklinde olmuştur. Yani 18 ay sonra kendisi teslim olmuş 3,5 ay hapis cezası almış daha sonra 2,5 ay daha sonra hapis yatacağı şeklinde olay gelişmiş sonra 2,5 ay cezası 2.400 YTL para cezasına çevrilmiştir. Bu olay kesin ve nettir. Kendisine bu tebliğ yazılı bir şekilde ulaşmıştır. Anlayamadığım konu ise bunun neden örnek teşkil edememesidir.
Bir diğer konu şu an teslim olmak üzereyim. 13 aydır firar konumundayım personel şubedeki arkadaşlardan teslim ol haberini bekliyorum. Teslim olduğum zaman eskisi gibi minimum 3,5 ay değil de 6,5 ay mı hapis yatarım bu konuda da yorumlarınızı alabilirsem çok memnun olurum saygılar...
arkadaslar para cezası konusunda bence yenı anayasayı bekleyın hemen teslım olmayın.cunku AYIM yenı anayasa ıle beraber kalkıyor.bekleyıp gormek lazım.
Sayın lomby;ifadelerinizde o kadar haklısınız ki.İnanın kelimeler kifayetsiz kalıyor.
Yasalar ve hükümelerin tuhaf politikaları.Hepsi birer oyun sizler gibi vatanını canı pahasına koruyan TÜRK ASKERLERİ bi bakıyorsunuz ki vatan haini gibi muamele görüyor.
Herkese soruyorum hangi Devlet Memuru işinden ayrılmak istediği için HAPİS yatıyor.
Oysaki öğle güzel bi ülkeyizki. APOYU BESLİYORUZ, TERÖRİSTLERE HERTÜRLÜ KOLAYLIKLARI sağlıyoruz. Ama kendi evlatlarımızı bu ülke için dağlarda -18 derecede terörist avına gitmiş,çatışmaya girmiş,yaralanmış olsalarda kimse LÜTFEDİP ADAM yerine koymuyor.
Öyle zaman oluyor ki BİR AİLEDEN 2 ŞEHİT veriyoruz.Peki kardeşlerden birini doğuya tain edilmese olmuyormuydu.Bu sorunun cevabı ne oluyor biliyormusunuz????
ONLAR PARALI ASKER KİMSE ONLARA BU İŞİ ZORLA YAPTIRMIYOR DENİYOR.
Ama mesleğinden ayrılmak isteğenlerede olmadık STRESLER,SIKINTILAR yaşatıyorlar.
TÜRK CEZA KANUNUNDA BİLE FİRAR SUÇUNUN KARŞILI YOK İKEN.
BU KİŞİLERE SUÇLU MUAMAELESİ YAPILIYOR.
Benim binlerce insanımı katleden teröristlere teslim olmuşlar diye her türlü olanak sağlanacak eeee neymiş benim evladım da bu ülke için canını hiçe sayacak bizlerde vatan sağ olsun diyeceğiz öylemi????
PEKİ NEDEN ??? AMAÇ NE???BİRİLERİ DAHA İYİ RAHAT ETSİN DİYEMİ??? BU GÜNE KADAR Kİ SÜRDÜKLERİ SEFA YETMEDİMİ???
Hangi anne baba buna izin verir.
Bakınız GÜNEY DOĞU ANADOLUDA ELEKTİRİK BEDAVA OLDU.
PEKİ ORANIN YÜKÜ KİMİN SIRTINA BİNECEK???
Tabiki bizlerin.Birileri bizimle KUKLA gibi oynuyor.ARTIK BU VATANIN EVLATLARI OLARAK BUNLARA DUR DEMENİN ZAMANI GELMEDİMİ???
EVET BU ÜLKENİN YASALARINDA KÖKLÜ DEĞİŞİKLER YAPILMASI GEREK.ÖZELLİKLEDE ASKERİ CEZA KANUNLARINDA.