Başkasının adını kullanma suç mudur?
Selam arkadaşlar benim başıma gelen bir durumu anlatmak istedim ve yardımcı olmanızı istiyorum.
10 gün önce bir MSN adresi açtım ve oradan başkasının adını kullanarak bir arkadasımla msn araciligiyla konustum ama bunu adını kullandıgım kişi öğrenmiş ve msn adresini savcılıga verecegini söyledi onun adını kullandıgım için ve o kişi polis memuru müdürün yanında özel kalem.Onun adını kullandım ama hiçbir sekilde küfür ya da hakarette bulunmadım.Ayrıca msn konusmaları onda yok beni savcılıga verse herhangi bir ceza alır mıyım?O sadece adını kullandıgım için vericekmiş ama ona dair bir kanıt yok elinde .Ayrıca ondan actıgım msn adresinden özür diledim ama nafile bu konuda bilgisi olan yazssın lütfen teşekkürler bilgi veren arkadaslara .
Re: Başkasının adını kullanma suç mudur?
Kubilay Bey, öncelikle ülkemizde yeni olarak gelişmekte olan bilişim hukuku konusundaki hükümleri incelediğimiz zaman , yaptığınız eylemin bir suç oluşturduğu kanaatinde değilim.
Ancak, başkasına ait bir bilişim materyalini kullanmanız genel ahlaka ve kamu düzenine uygun bir davranış değildir. Bunu asıl olarak ne amacı ile yaptığınız önem arzeder. Şantaj, ekonomik menfaat, tehdit, hırsızlık, isim hakkından yararlanma türü cezai yaptırım gerektiren bir amaç ve eylemde bulunmadığınız için kalıpsal olarak bir suç doğmayacaktır.
Yine de, ülkemizde bu konuda takdiri yorumu, Cumhuriyet Savcıları'mız yapacağı için bu yorumum sadece kendimi bağlamaktadır.
Siz siz olun bu tip eylemleri bir daha gerçekleştirmeyin tavsiyesinde bulunabilirim. İstemedende olsa 3. bir şahsa zarar verebilirsiniz.
Re: Başkasının adını kullanma suç mudur?
bilgilendirdiğiniz için tesekkürederim murat bey bir daha böyle birşey yapmıyacağım ki zaten amacımda o kişiye zarar vermek değildi. tekrar tesekkürler