sasso rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba, ben 2004 yılına Avusturya'lı bir bayanla evlendim ve 19.02.2007 de boşanma davası açtım. 19.09.2007 de beni aldatığna dahil mesaj göndermişti bana.19.02.07 de de tazminat davası açtım ben boşanma davasını iptal etmek istiyorum ve memleketim olan Sinop'tan tekrar dava açmak istiyorum.hem boşanma hem tazminat hemde yoksulluk nafakası.İstanbul'an nasıl davadan vaz gecebilirim ve Sinop'tan tekrar dava acma hakım varmı? Varsa bir bekleme süresi varmı?Naklimi Sinop'a almam gerekiyor mu?Benim duyduğma göre eşim yabancı olduğu için Sinop'tan dava açma hakım varmış.Eşimle bir kac ayda bir bir kac haftalığına görüşüyorduk.Avukatıma mahkeme masrafları diye para verdim mahkeme masraflarını ödemese ne yapabilirim?Tebligatları falan hep ben ödüyorum.Duyduma göre mahkeme masrafları 100 200 ytl tutuyormuş.Bu benden daha fazla aldı ve hiç birşeye karışmıyor.Avukatı bana baro tayin etmişti ve bana 100 million masrafın olur demişti.Böyle olduğu halde avukatıma para verdim.Avukatım davayla ilgilense verdiğim paranın bir değeri yok ama onuda yapmıyor.Elimde mahkeme masrafları için alındığına dair makbuz bulunuyor.Karışı tarafın mahkemeye Almanca gönderdiği şeyleri benim mi tercüme ettirmem lazımı?Gönderdiği delliler orjinal bile değil.Babam eşime anlaşmalı boşanalım diye mesaj atı ve bir mektup yazmıştı onun avkatının parasını da mahkeme masraflarını da onun karşılıyıcağını teklif etmişti.Bunları ıspatlıya bilirsem bana bir faydası olurmu?Yurtdışındaki mesaj tespitini mahkeme nasıl yapıyor?Bunun masrafları da benden alınıyor.Boşama kararını açıklanmadan eşimin Türkiye'de dinlenmesi gerekiyor mu yada avukatı yetiyormu?Yardımlarınız için teşekür ederim.