Borçluların Evlenirken Seçecekleri Mal Rejimi
Merhaba,
Kısa zaman içinde nişanlımla evlenme planlarımız var ve bankalara da yüklü miktarda kredi kartı ve kredi borcum var. Bununla ilgili icra süreci başladı. Bu durumdan evlilik sürecimde eşimin etkilenmesini istemiyorum.
Evliliğimde evimizin eşyalarını temin edecek olan eşimin haciz gibi işlemlerden etkilenmemesi için nasıl bir evlilik anlaşması (mal rejimi) yapmalıyım.
Teşekkür ederim.
Saygılarımla.
Re: Borçlularin Evlenirken Seçecekleri Mal Rejimi
Evlilik planlarınızı erteleyin. Evlenmeyin. Borçları ödeyin daha sonra evlanin. İntihar etmeyin.
Borçluların Evlenirken Seçecekleri Mal Rejimi
Teşekkür ederim cevabınıza, fakat bunu neden yapmamalıyım. Bu süreç takdir edersiniz ki sadece benim kararımla devam etmiyor. Ben de tamamlanması gereken bu yolda hiç olmazsa eşimin sıkıntı yaşamamasını istiyorum.
Biraz daha açıklayıcı, yol gösterici bilgi verebilir misiniz?
Saygılarımla
Re: Borçluların Evlenirken Seçecekleri Mal Rejimi
Alıntı:
yvz0054 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim cevabınıza, fakat bunu neden yapmamalıyım. Bu süreç takdir edersiniz ki sadece benim kararımla devam etmiyor. Ben de tamamlanması gereken bu yolda hiç olmazsa eşimin sıkıntı yaşamamasını istiyorum.
Biraz daha açıklayıcı, yol gösterici bilgi verebilir misiniz?
Saygılarımla
Ben cevaplarımda duygusal davranmamaya özen göstermekle birlikte, size olan bu yaklaşımımın sebebini karşılaştığım somut olaylara dayanarak izah edebilirim.
Tabii, bunu örnekleyerek izah ederseniz çok memnun olurum. Zira bu durumlarda sıkıntıda olanlar sağlıklı düşünemiyor.
Re: Borçlularin Evlenirken Seçecekleri Mal Rejimi
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
Evlilik planlarınızı erteleyin. Evlenmeyin. Borçları ödeyin daha sonra evlanin. İntihar etmeyin.
Cok hakkanıyet bır cozum olmus ... Borc ayrı kişisel bir hak evlilik apayrı yanı bıraz despotca ... İyiki doktor değilsiniz. Paran yoksa öl ..!!!
O zaman planlarınızı ertelemeyin. Evlenin. Ben sizin için ne yapabilirim?
Alıntı:
Av.Mehmet Aydın rumuzlu üyeden alıntı
O zaman planlarınızı ertelemeyin. Evlenin. Ben sizin için ne yapabilirim?
:):) Görün der gibi oldu.. Belki haklısınızdır Ama inanın gercekten dolandıranlar ayrı, ama genelde zor durumda olana bile avukat arkadasların çoğu ödeyin demiş (parası varsa ve dürüst kabul edersek kim meraklı olurki borçlu olmaya) yani biraz da insaf banklar artık zordaki haciz ve temerütte göz dikmiş resmen oysa bankacılık bir ülkede kalkınmanın temelidir.
Yanımda çalışanlarda biri bankaya gitti basit maaş yazısıyla 15 000 ytl aldı geldı.. Ben iş verenım ve gercekten işin yurumesı ıcın ıhtıyac var alamadım :( . Şimdi ben bu kızı cıkarsam en az 6 ay iş bulamaz :S buyrun işte..
Avukat arkadaşlar mumkunce eli guclu olanı değilde bazende magduru savunsa fena olmaz.. Ülkenin hali ortada...
Mehmet bey Şahsınıza değil sadece fikrim.