Yarım bırakılan dershaneye olan borç
Selamlar;
öncelikle merhaba arkadaşlar ben gaziantep üniversitesinde öğretim görevlisiyim kardeşim dershaneye yazıldı 20 eylülden 3 aralığa kadar da devam etti bu zaman zarfında 3 taksidini de ödedi daha sonra dershaneyi beğenmediğini ve ayrılmak istediğini bildirdi dershane yöndetimine ve dershane yönetimi 1300 ytl ye yazılan kardeşim 450 ytl sini ödemiş olduğu halde 400 ytl daha talep ettiler fakat kardeşimle yazılanların çoğu 850 ytl 1000 ytl ye yazılmıştı 400 ytl daha talep ettiklerinden sonra kardeşimde parayı ödemeyeceğini vede dershaneden ayrılacağını bildirdi o günden sonra da devam etmedi o dershaneye 2 kere ihbarname göndermişler bu arada kardeşim yazılırken daha öncede buna benzer bir sorun yaşadığı için kendi adı ve baba adı dışında anne adı tc no adres tel no ları hepsini yanlış bildirmiş vede sözleşmeye velisinin imzalaması gereken yeride kendisine imzalatmışlar
sonuç olarak ne yapmamız gerekiyor yada bundan bir zarar başımıza gelirmi.....
şimdiden teşekkürler....iyi günler..........
Re: Yarım bırakılan dershaneye olan borç
Alıntı:
fer97 rumuzlu üyeden alıntı
Selamlar;
öncelikle merhaba arkadaşlar ben gaziantep üniversitesinde öğretim görevlisiyim kardeşim dershaneye yazıldı 20 eylülden 3 aralığa kadar da devam etti bu zaman zarfında 3 taksidini de ödedi daha sonra dershaneyi beğenmediğini ve ayrılmak istediğini bildirdi dershane yöndetimine ve dershane yönetimi 1300 ytl ye yazılan kardeşim 450 ytl sini ödemiş olduğu halde 400 ytl daha talep ettiler fakat kardeşimle yazılanların çoğu 850 ytl 1000 ytl ye yazılmıştı 400 ytl daha talep ettiklerinden sonra kardeşimde parayı ödemeyeceğini vede dershaneden ayrılacağını bildirdi
Alıntı yaptığım bölüm dışında kalan kısımlar anlaşılabilir değil.
Bu kısım içinse şunu söyleyebilirim,sözleşmeler hangi şartlarda imzalandıysa o şartlarda geçerlidir.Bu nedenle,dershaneye kayıt yaptıran diğer öğrencilerin daha az bir bedel ödediği gerekçesiyle sonradan sözleşmenin bedele ilişkin şartlarını tartışma konusu yapmanız hukuken kabul edilebilir değil.
Re: Yarım bırakılan dershaneye olan borç
cevap için teşekkür ama anlatmak istedim şu yani dershaneye yazılma fiyatına itiraz etmiyoruz itiraz ettiğimiz konu şu;
kardeşim 3 aralığa kadar devam etti dershaneye ve 3 aralığa kadar ola zaman zarfında 450 ytl ödeme yaptı fakat 400 ytl daha talep ettiler almadığmız bir hizmetin bedelini ödemek istemiyoruz...
vede sözleşme imzalanırken kardeşim
Yalnızca kendi adını ve baba adını sadece doğru beyan etmiş diğerlerini yani
TC no adres telefon numarası doğum yeri ve tarihi anne adını yanlış yazmış sözleşmeye yani anlatmak istediğim şu mağdur duruma düşmemek için ne yapmamız gerekiyor