Mahkemeden önce görüşmek mümkün müdür?
Merhabalar benim birkaç sorum olacak
Arkadaşım kendi arkadaşı ile tartışma sonucunda onu bıçakla yaralamaktan metrise gönderildi henüz mahkeme günü belli olmadı mahkemeden önce görüşme imkanımız varmı?Bir de benim herhangi bi kan bağım yok görüşebilir miyim?Cezaevleri hakkında hiçbir bilgim yok görüşmeler nasıl olur hangi günlerdir görüşme günleri..? Tutuklama kararı verilirse bu gibi durumlarda genelde en az kaç gün verilir?Lütfen sorularıma cevap alabilrsem çok mutlu olurum şimdiden herkese teşekkür ederim:(
Re: Mahkemeden önce görüşmek mümkünmüdür?
Alıntı:
yaprakk rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar benim birkaç sorum olacak
Arkadaşım kendi arkadaşı ile tartışma sonucunda onu bıçakla yaralamaktan metrise gönderildi henüz mahkeme günü belli olmadı mahkemeden önce görüşme imkanımız varmı?Bir de benim herhangi bi kan bağım yok görüşebilir miyim?Cezaevleri hakkında hiçbir bilgim yok görüşmeler nasıl olur hangi günlerdir görüşme günleri..? Tutuklama kararı verilirse bu gibi durumlarda genelde en az kaç gün verilir?Lütfen sorularıma cevap alabilrsem çok mutlu olurum şimdiden herkese teşekkür ederim:(
merhaba
öncelikle geçmiş olsun.ben hukukçu değilim ama 5 ay cezaevinde kaldım.size yardımcı olmaya çalışayım.tabiki mahkemeden önce görüşebilirsiniz.cezaevine girdiği dakikadan itibaren tüm kurallar onun içinde işlemeye başlar.sizin kan bağınız yoksa sizi arkadaş görüşü listesine yazabilir.her mahkumun 3 kişi yazma hakkı vardır.bunun için siz cezaevine nüfus kağıdı fotokopinizi çekin altına adres ve telefonunuzu yazın ve görevlilere ........ kişi ile arkadaş görüşü yapmak istiyorum diye verin.onlarda içeride o kişiden teyit alırlar ve rutin haftalık görüş günlerinde kimliğinizle girip görüşebilirsiniz.her cezaevinin görüş günü farklıdır.bununiçinde metris cezaevinden bilgi alabilirsiniz.tutuklama kararı verilirse en az kaç gün olur demişiniz zaten cezaevinde olduğuna göre tutuklanmış siz ne kadar ceza alır diye soruyorsanız,cezanın süresi, şikayetçi olup olmadığı ve belden aşağı veya yukarı (yaralama)olup olmadığı ile bağlantılıdır.şikayetçi olmasa bile amme davası devam eder.bunun içinde kuvvetle muhtemel ceza alabilir.tabiki yargı süreci tamamen heyetin takdirine ve tck ya bağlıdır.cezaevi ile ilgili sorularınız olursa yardımcı olmaya çalışırım
Re: Mahkemeden önce görüşmek mümkün müdür?
çok teşekkür ederim umarım görüşebiliriz:(
birşeyi daha merak ediyorum şuan tek başına hücredemidir yoksa normal bi çok kişinin olduğu koğuşlardamıdır? cezaevi ortamı nasıl televizyonlarda gördüğümüz gibimi? yani bunları gerçekten çok merak ediyorum bi nebze olsun onun şuan hangi durumda olduğunu anlayabilmek içindir belkide...
Alıntı:
yaprakk rumuzlu üyeden alıntı
birşeyi daha merak ediyorum şuan tek başına hücredemidir yoksa normal bi çok kişinin olduğu koğuşlardamıdır? cezaevi ortamı nasıl televizyonlarda gördüğümüz gibimi? yani bunları gerçekten çok merak ediyorum bi nebze olsun onun şuan hangi durumda olduğunu anlayabilmek içindir belkide...
merhaba,
şu anda arkadaşınız normal koğuştadır.hücreye ancak bir ceza aldığı zaman konur.yani televizyonda gördüğünüzden kastınız bir kanalda yayınlanan dizi ise hayır öyle değil daha ılımlı.tabi ben paşakapısı kadın tutukevinde idim erkeklerin ortamını çok iyi bilmiyorum ama genel olarak her cezaevinde prosedür aynıdır.saygılar
eğer cezaevine gireli 1 haftayı geçtiyse koğuşa geçmiştir.cezaevlerinde herkes kader mahkumudur yüz kızartıcı suç olmadıktan sonra kimsenin kimseyle düşmanlığı olmaz tabi kurallara uyduktan sonra.Arkadaşınız bel altı yaralama yaptıysa çok yatmaz merak etmeyin şunu söyleyebilirim bir tanıdığım az tahrik altında (bıçakla) adam öldürmeye teşebbüs etmiştir ve dosyası 5 seneden açılmış 3 sene ceza almıştır infazıyla 22 ay ceza almıştır.ona göre tahrik durumu yaranın hayati fonksiyonları ne kadar etkilediğine göre tahmin edebilirsiniz.