Terhisten Sonra Firar Mahkemesi
Sayın yetkili 2000 ylında askere gittim bu süre içinde 3 kere firar ettim. Her seferindede kendi rızam ile teslim oldum ve 2006 tılında terhis oldum. Askerliğim süresince hiç mahkemeye çıkmadım mahkeme dosyalarım hazırlandı fakat terhisime yetişmedi. Aradan 2 yıl geçti, 2 gun önce elime asliye ceza mahkemesinden askerlik kanuna muhalefet suçundan mahkeme celbi geldi. Acaba ceza alırmıyım alrısam paraya çevrilebilrimi. Yada ne kadar ceza evinde yatarım.Bu konuda beni aydınlatırsanız size minettar olurum.
Saygılarımla,
Re: Terhisten Sonra Firar Mahkemesi
Firar suçunda görevli ve yetkili mahkeme, firar ettiğiniz askeri birliğin bağlı bulunduğu Askeri Mahkemedir. Yargılamanız Asliye Ceza Mahkemesinde yapılamaz.
Alıntı:
Av.Kürşad Veli Eren rumuzlu üyeden alıntı
Firar suçunda görevli ve yetkili mahkeme, firar ettiğiniz askeri birliğin bağlı bulunduğu Askeri Mahkemedir. Yargılamanız Asliye Ceza Mahkemesinde yapılamaz.
Sayın EREN,
Bana gelen kağıtta asliye ceza yazdığı için böyle düşündüm, Acaba yargılandığım askeri mahkeme ile ilgili bir konu için olmuş olabilirmi. Ve Ceza ertelemesi yada para cezası söz konusu olurmu. Yardımınz için şimdiden teşekkürler
Alıntı:
pars1 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın EREN,
Bana gelen kağıtta asliye ceza yazdığı için böyle düşündüm, Acaba yargılandığım askeri mahkeme ile ilgili bir konu için olmuş olabilirmi. Ve Ceza ertelemesi yada para cezası söz konusu olurmu. Yardımınz için şimdiden teşekkürler
İfadenin alınması için adresinizdeki asliye cezaya talimat yazılmış olabilir.Sayın Eren in dediği gibi askerliğinizi yaptığınız birliğin bağlı olduğu askeri mahkemede yargılanırsınız.Ceza ertelemesi ilk firar için TCK 231 nedeniyle olabilir.Paraya çevrilmez.Alt ceza 1 yıldan başlıyor.(Her suç için ayrı ayrı)