Re: Zimmet ve zaman aşımı
Bu ceza ile ilgili herşey tamamlanmıştır.Yani infaz olmuştur.Siz neyin zaman aşımını soruyorsunuz?
İyi akşamlar davam daha yargıtayda benim çektiğim bir ceza daha yok
Önce şunu söyleyeyim,hukukçu değilim.TCKnun ilgili maddelerine baktım.
Md:68/1-e de 5 yıl ve az cezalarda, ceza zaman aşımı 10 yıl diyorsa da;
71/2de de "Üst sınırı 2 yıldan fazla olan kasıtlı suçlarda ceza zamanaşımı kesilir."demektedir.Anladığıma göre; manzara iyi değil.
İyi günler...
(2) Bir suçtan dolayı mahkûm olan kimse üst sınırı iki yıldan fazla hapis cezasını gerektiren kasıtlı bir suç işlediği takdirde, ceza zamanaşımı kesilir.
'' bu maddeden anladığım ikinci bir kasıtlı suç işlersen ve ceza üst sınırı 2 yıldan fazlaysa önceki ceza dosyanın zaman aşımını keser ''
bundan ötürü bende zaman aşımı hala işliyor ve dolmuştur diye düşünüyorum ayrıca yardım çabana ve ilgine teşekkürler asıl öğrenmek istediğim bu zaman aşımını nasıl hesaplarım
bende hukukçu değilim. Ancak şunları söyleyebilirim:
1-) Suçun işlendiği tarihe göre eski TCK hükümleri geçerli
2-) Eski TCK'daki zaman aşımı sürelerine bakınız.
3-) Zamanaşımı hesaplanırken artırıcı ve eksiltici unsurlar dikkate alınmayacaktır. Zamanaşımı hesaplanırken iddia edilen suç için kanun maddesinde öngörülen cezanın en üst miktarı dikkate alınır.
4-) Yeni TCK'nın 247/1 nci maddesinde yazılı suçlarla ilgili düzenleme Eski TCK'nın 202 nci maddesinde yer almıştır.
5-) Mahkemece karar verildiğinden zamanaşımı kesilmiştir.
6-) Dosyanın Yargıtay'da temyizde olduğunu söylüyorsunuz.
7-) Karar bozulur yani temyiz edilirse, yargıtayca bozma kararının mahkemeye iade tarihinden itibaren zamanaşımının işlemeye devam edeceğini düşünüyorum.
8-) Karar bozulmaz ise yapacak bir şey yok gibi görünüyor.