Bir bankadan ihtiyaç kredisi çekmiştim.Ancak son 2.5 aydır ödeme yapmadım.3 ay geçince haciz işlemleri başlar diyorlar.İşin aslı nedir nasıl bir yol izleniyor acaba?
Printable View
Bir bankadan ihtiyaç kredisi çekmiştim.Ancak son 2.5 aydır ödeme yapmadım.3 ay geçince haciz işlemleri başlar diyorlar.İşin aslı nedir nasıl bir yol izleniyor acaba?
Bence bir an evvel banka şubesi ile görüşünüz.Görüşmemek size hiçbir şey kazandırmaz.Onlara bu borcu ödeyememe nedenini ve nasıl bir ödeme planı ile ödeme yapabileceğinizi anlatın.Eğer samimi olursanız banka şubesi size yardımcı olacakdır.
Haciz işlemi için önce size bankadan size noterden ödeme ihtarı gelecek daha sonra da icradan ödeme emri gelecek bu işlemlerden sonra maaşınıza haciz konabilir.Bunalrın hepsi banka masrafı olup dana sonra icra ve avukatlık masraflarını da borca ilave ederek ödeme zorunda kalacaksınız.
Bu borca daha yük getirmeden banka ile uzlaşmanızı tavsiye ederim.
(3 ay geçince bankaların kara listesine gireceğinizden diğer bankalardaki kredi ve kredi kartlarınızda riske girebilir)
Arkadaşımın 12.000 ytl ana paralı 60 ay vadeli tüketici kredisine eşiyle birlikte kefilim.2,5 aydır taksitlerini aksatıyor.Galiba üç aylık sürede haciz işlemleri başlıyormuş.acaba önce borcun sahibine mi giderler.Eşiyle birlikte kefilim acaba eşi kefil olduğu için ona mı giderler.Arkadaşlarımın telefon numaraları değiştiği için hep beni arıyorlar ödeme de aksama var diye.Borcun ödenmesi muaciliyet kazanırsa banka sonraki taksitlerin faizini de istemeye hakkı var mıdır? Yoksa peşinen borcun tamamı ödendiği için faiz indirimi yapıp sadece ana parayı mı istrerler.yardımcı olursanız sevinirim. kolay gelsin.